Jóféle mixek, podcastok és rádióműsorok az elmúlt hetekből – hallgasd meg mindet!

DJ Flight ft. Calibre – The Next Chapter 3.11 (hallgasd itt)

A dnb szcéna mai napig kissé rejtélyes alakja, Calibre ritkán ad interjút, de a most kiadott The Deep albuma kapcsán olvasható egy hosszú beszélgetés vele a Resident Advisoron, emellett DJ Flighttal is leült az LP indító buliján kötetlenül csevegni zenéről, álmokról, politikáról és utazásról. Calibre rajongóknak (tehát mindenkinek, aki komolyan szereti a dnb-t) erősen ajánlott meghallgatni ezt az interjút, ami előtt és után Flight szokásához híven a műfaj okosabb és mélyebb darabjaiból válogatja a legfrissebbeket.

Diemantle b2b DJ Randall ft. Inja – Rinse FM 21 April 2017

Annyira FUN ez a műsor, mint semmi más. Szelekcióban ismét rendkívül erős Die, Dismantle és Randall, Inja pedig fáradhatatlanul és profin nyomja a szöveget a zenékre. Maximális házibuli-hangulat broken beat, jungle és még sokféle műfajból érkező számmal.

Oneman – Onedance Vol. 1.

Ha eddig nem értetted volna, hogy Oneman miért tartozik egy nagyjából mindenkihez képest magasabb ligába a DJ-k körében, ez a mix jól megmutatja, mitől is annyira különleges figura. Repkednek a jól ismert slágerek soha, vagy alig hallott VIP verziói, jól ismert vokálokkal és szövegelésekkel mashupolva… Mindemellett Oneman olyan könnyedén ugrál grime, dubstep, garage, trap, footwork és r&b műfajok közt, hogy öröm hallani ezt a pozitív értelemben vett káoszt, amit létrehoz kiszámíthatatlanságával.

Matt Jam Lamont – Rinse FM 1st April 2017

Vidám, bulizós uk garage szettel jelentkezett Matt Jam Lamont április elsején, amiben semmi vadulás nincs, viszont még így is képtelenség mozdulatlanul hallgatni. Jó szokásához híven a garage-legenda vitt magával egyszerre régi gyöngyszemeket és friss darabokat is a Rinse.FM stúdiójába, melyeket tökéletesen olvasztott eggyé két órán át.

LSB – OSM 022

Egészen biztos, hogy nem ez a mix lesz az, amitől letörölhetetlen vigyorral fogsz ugrálni, de ha például ablakon kinézve szeretnél merengeni arról egy esős napon, hogy hol ment félre az életed, és holnaptól min fogsz változtatni, akkor ezekhez a nehéz, de lélekemelő pillanatokhoz LSB egyórás játéka neked készült. A Londonban induló Soul:R bulik egyik rezidenseként Luke összegyűjtött egy-két tucat érzelmes, zongorázós liquid funk darabot a múltból és a jelenből, hozzátett pár morcosabb rollert, és ezzel újra bebizonyította, hogy nem csak producerként az egyik legjobb a soulful dnb színtéren.

Amit – AMAR Podcast 002

Mindössze 41 perces az AMAR Podcast második része, de Amit annyira eseménydússá tette, hogy sokkal többnek tűnik. Búvárkodós, keleties dubstepekkel indít, félúton pedig átvált 170-es tempóra, ebben a blokkban pedig a súlyos amenektől a grime-on át a juke-os hatású zenékig sok mindent besűrít.

Sirmo – Bass Camp Orfű Podcast 029

A még mindig nagyon távolinak tűnő orfűi Bass Camp fesztiválra hangolódik Pécs garage-mestere, Sirmo ezzel a szűk egyórás szettel. Nincs kímélet, a mix főként kiadatlan, vaskos bassline-okat tartalmaz, de azért befért egy-két speed garage és lágyabb finomság is.

Velocity – Human Elements podcast April 2017

Ebben a hónapban Makoto nélkül, Velocity-vel ment le a Human Elements podcast, de a szett így is príma! Liquid funk rajongóknak kötelező anyag… a Patife számok mindent visznek, a japán dumát pedig még mindig furcsán jó hallani a zenéken.

Doc Scott – Future Beats Radio Show 07-04-17

Hangulatban vagy al-műfajban nem tett sok megkötést Doc Scott a közel kétórás Future Beats műsorában, viszont rengeteg új zenét pakolt össze. Aki dubokra vágyik, ide füleljen!

Preditah – Rinse FM 7 April 2017

Amennyire csak lehet, vegyes Preditah április eleji Rinse-FM-es műsora, de talán a régi 2-stepek, a grime és a 2008 körüli, mindennél tuskóbb bassline zenék dominálnak benne. E kiszámíthatatlan és változatos szelekció miatt rendkívül szórakoztató a szett, érdemes Preditah-ra nem csak producerként, de DJ-ként is odafigyelni.

Chimpo – Respect DnB Radio 3.22.17

Március végi fellépése előtt Chimpo játszott egy órát a los angelesi Respect csapat műsorában, amiben a klasszikus, raggás jungle zenék kapták a főszerepet, vegyítve néhány aktuális halftime darabbal. Chimpo minden esetben szórakoztató személyiség, ennek megfelelően a szettjei is azok, és ez a mix sem kivétel: ügyesen egyensúlyoz a szimplán táncoltatós és picit mélyebb, művészibb trackek közt.

Mentalien – Madting Podcast 04

A Szégyentelen Önpromóció alrovat ezúttal egy másfél órás Mentalien mixről szól, mely a garage, grime és hasonló basszusközpontú műfajokat pörgető Madting csapatnak készült. Laza 2-step, 4/4 és vad bassline-ok pörögnek a mixben, hangulatban igazodva a tavaszhoz, amennyire csak lehet.

Ha megvoltak a fenti mixek, próbáld ki ezeket is:

Korábbi ajánlók: március, február, január

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply