Napjaink tech/neuro dnb-jének még mindig jól csengő neve a Cause4Concern, amely ugyan tizennyolc éves, de nem látszik rajta a kor. A hamarosan Budapesten fellépő trió képviseletében CZA válaszolt néhány kérdésre.

Csaknem 18 éve benne vagytok a drum & bass és a neurofunk világában: zenét írtok, fellépések egész sorozatára jártok. Az évek alatt ezek a műfajok rengeteget változtak. Meg tudjátok fogalmazni azt, hogy mik voltak a műfaji sajátosságok a kezdetekkor, és merrefelé halad ez a zenei közösség?

A jelentős dolgok akkoriban az ismeretlen terep, az új stílusokkal való kísérletezés – ami manapság már szinte természetes – voltak, és ez tette igazán különlegessé a dolgokat.
Az embereknek sokkal több szabadságuk volt afelett, amit csinálnak és a hangsúly azon volt, hogy “a kevesebb több”. Úgy érezzük, hogy a neurofunk-buborék lassacskán kipukkan (ma ehhez közelítünk) és a műfajon belül maradva olyan irányba löki el a zenét, ami visszahozza a régi, underground fílinget, közben pedig a mai nonszensz részletektől megfosztja a zenét – ami mindig jó dolog, nemde?

Már volt alkalmatok Budapesten játszani. Számítotok valami egyedülállóra a következő itteni fellépésetekkel kapcsolatban, ezúttal a MethLab keretein belül?

Mindig is szerettünk Budapesten játszani, és most, hogy a MethLab ereje velünk van, no meg az, hogy itt mindig csodálatos közönség fogad, tuti, hogy óriási este lesz. Alig várjuk!

Saját kiadótok is van, ami rengeteg producert vonultat fel. Mit tekintetek elsődleges szempontnak, amikor szerződtök egy-egy új zenésszel?

Ez egyszerű. A legfőbb az eredetiség, és a zene – valamint az ezzel járó munka – erkölcsének szem előtt tartása.

Kétségkívül tapasztalt emberek vagytok a dnb-kultúrában ez után a húsz kemény év után, mellettetek mégis újabb és újabb előadók lépnek színre eddig még nem látott ötletekkel. Ti mivel bátorítanátok ezeket az embereket a munkásságukban?

Az előbb említett szempontokat válaszolnánk erre a kérdésre, azok nagyon, illetve hogy magukat művészi szintre tudják emelni, és ha megvannak bennük ezek a képességek, teljesen biztos, hogy átütő siker lesz a vége, és hírnévre tesznek szert.

Meg tudnátok nevezni a legegyedibb és központi előadókat a Cause4Concern Recordings tagjai között?

A kiadónk eddig elsősorban abból állt, amit mi csinálunk, ám az utóbbi időben arra fektetjük a hangsúlyt, hogy olyan emberekkel szerződjünk, akiknek a zenéjét szeretjük.
Jó érzés, hogy más művészekkel – akik újat hoznak a közösségbe – együtt tehetünk le valamit a már korábban már megalapozott asztalra.

Vannak nem túl titkos jövőbeli terveitek, amiket most meg tudtok osztani velünk?

Temérdek fellépés lesz ebben az évben, ráadásul új zene is jön a kiadónknál, új szerződések, új kollabok és még néhány album a srácoktól az Optiv & CZA, Inward, Hanzo & Randie nevek mögött. Figyeljetek minket!

Mit jelent nektek a MethLab?

A megértés a felfedezetlen terület felé!

Interjú és fordítás: Alex / Backside Pool Social Club

Share.

About Author

Leave A Reply