Megszokhattuk már, hogy az Eatbrain minden megjelenéssel egy komplett történetet mesél el. Ezek általában horrorsztorik, amelyek audiovizuálisan borzongatnak, hiszen a kifogástalan és kompromisszummentes trekkek mellett az artwork is alkalomról alkalomra képes lenyűgözni minket. A 18. korongon (mely a Beatporton exkluzív jelzővel már egy hete kapható) ezúttal a Machine Code formáció, azaz Current Value és Dean Rodell kettőse prezentál.

tform_629

A Terraform EP nevéhez hűen átformálja az Eatbrain-bolygót.
A Pacify leigázza az új planétát, és előkészíti a terepet a pusztításhoz: kemény dobok, vijjogó szintinyúzás és a Current Value-hangzásból ismerős, lebegtetett mélyszekció.
A Terraforming igazi nehézbombázó, erőteljes sci-fi beütéssel, ahol ritmikus reece-ek hivatottak szimbolizálni a földformáló impulzusokat. Egyik személyes kedvencem képében megjelenik maga a kolónia uralkodója is: a Coppa közreműködésével készült Sound Dictator hol kőkeményen zúz, hol iszonyatosan lazára veszi a figurát, egyfajta kettős arculatot adva a trekknek.
Kétség sem férhet hozzá, hogy a Save The World-ön hallatszik leginkább a mostanság egyre inkább előtérbe kerülő CV-hangzás, amely sziszegő-fújtató mélyszekciójával és földön kívüli fajok mindennapjait idéző effektjeivel kozmikus léptékbe helyezi az EP-t, amelynek következő állomása a millió fokon égő Solar Core, amely tökéletesen beleillik ebbe a vérfagyasztó horror-sci-fi történetbe. A Never zárja az esti mesét, amely levezetésként egy leheletnyi dub-aromát csempész hallójáratainkba, ennek köszönhetően ez lett a leglazább (ha lehet egyáltalán ilyet mondani) a hat zene közül.

A világszerte egyre népszerűbb zombis címke ismételten kiválóan teljesített mind történetmesélés, mind kivitelezés, mind artwork terén. Mivel a Beatport egy ideig nem szándékozik fizetni a kiadóknak, ezért – főként a bakelitrajongóknak – ajánlatos megvárni a vinilt, amelynek pontos dátuma egyelőre még nem ismert, de a tények ismeretében mindenkit arra buzdítok, ne a Beatportról szerezze be a digitális verziót.

Share.

About Author

Leave A Reply