Ismét nyakunkon a kánikula, ám mi így sem tétlenkedtünk: egy igazán tűzforró és változatos összeállítást nyújtunk át nektek. A súlyos ütemektől a likvidig, a d’n’b-től a house-ig. Egészségetekre!

lenzman-remixes

Mastif, akit a hajdani destroyerzes időkből néhányan még Stealth-ként ismernek, a tavaly júliusi Exhale óta nem hallatott magáról. Azonban nemrég egy új saját zenét publikált. A Melancholia ötpercnyi éjsötét mélység, tükör és tűpontos kórkép. A szövegbetét Lars von Trier 2011-es, azonos című filmjéből származik. Nem egy könnyed nyáresti risza, viszont borzalmasan nagyot üt!

Örömteli, hogy mostanában nem csupán aktív a Liquid V, hanem igazán átütő megjelenéseket is el lehet csípni a kiadónál. Bryan Gee címkéjén az elmúlt hetekben feltűnt például egy egészen erős Command Strange EP, melyről a brazilos, house kiállással izzító Visions telitalálat. Ugyanez elmondható a teljes Saxxon EP-ről is, ami hosszú évek óta a legjobb anyag jazzy drum&bass fronton. A kiadó nagy nyári projektje, a visszatekintő Summer Vibes válogatás és mix is kiváló aláfestője a hőségriadókkal tűzdelt nyárnak. Emellett jó törilecke is azoknak, akik szeretnének képbe kerülni az elmúlt évek likvidtermésével. A Summer Vibes válogatáshoz tartozó mixet egyébként mindenki kedvenc likvidese, Random Movement állította össze, aki feleségével, Adrienne-nel és jóbarátjával, Jaybee-vel karöltve egy vadiúj és meglehetősen forró tracket is becsempészett a régebbi számok közé. A folytatás is egészen biztató. Az már fix, hogy augusztus 28-án érkezik Mr Joseph maxija, melynek egyik oldalán New York egyik dnb-csodája, T.R.A.C. szövegel hibátlanul, másik oldalán pedig egy friss tehetség, Becca Jane Grey énekel. Dupla A-oldalas megjelenés lesz, nem vitás. Jó hír, hogy Mr Joseph az ősz folyamán ezt a maxit egy teljes albummal fogja megfejelni. Már alig várjuk, hogy erről bővebben is beszámolhassunk nektek!

Tekintsünk ki a drum&bass-ből kicsit, és hallgassunk bele a néhány napja megjelent Regrets EP-be! A Rinse Tom ShorterzBodhi és DJ Haus után ismét nagy kedvencének, XXXY-nak adja át a terepet ezzel a megjelenéssel. A londoni rádió kiadóján tehát három szám erejéig újra a kifinomult, pumpálástól mentes house kapja a főszerepet. Analóg dobok, laza szintifutamok és simogató basszusok uralkodnak mindegyikben — ezektől ugyan nem fog kidőlni a ház fala, de délutáni lazításhoz príma anyag. Ráadásul vinilen is kapható!

Július utolsó napjától végre elérhető a Looking At The Stars remix EP! Lenzman tavalyi, roppantul erős albumáról a mai napig hallani DJ-szettekben néhány számot. Nagyjából ezeket a „felszínen ragadt” zenéket adta ki újragondolásra a Metalheadz néhány producernek. Nagy csavarral senki sem készült, mégis jó hallani új, más árnyalatú köntösben a Paper Faces-t, a Just Can’t Take-et vagy a Lazy Dub-ot. A remixerek névsora olyan, hogy belehallgatás nélkül is izgalmi állapotba jön tőle egy igaz drum&bass rajongó: Ivy Lab, LSB, Ulterior Motive, DBridge, Zero T és Submorphics… plusz két instrumentális változatot is kapunk. Némileg kapcsolódó információ, hogy az EP-vel egy időben kijött a Metalheadz podcast-sorozat legújabb része, amelyet Lenzman mixelt és a new york-i T.R.A.C. támogatta meg szövegelésével. Kiváló likvidfunk szelekció, érdemes meghallgatni, ahogyan az EP-t is!

Kijöttek a samplerek Zero Method első szerzői albumából, a Deep Fieldsből. Mindkét négyzenés EP hozza a hamisítatlan, harapós soundot. A kiadó az Optiv vezette Red Light. Az LP-ről reményeink szerint hamarosan bővebben is beszámolunk, addig is: üdv újra a pályán, Miki!

Hatalmas rollerparádé az új DJ Chap EP! A Chronic címkéjével megjelent öttrekkes anyag a mogorva arculcsapkodást és a mély, mégis szép kopogást sem veti meg. Potenciális házibuli-alapanyag!

Share.

About Author

Leave A Reply