Ejtőzés egy napfényes tengerparton, robogás egy kabrióval a Francia Riviéra szerpentin útjain, csobbanás lassított felvétellel abban a nagyvárosi szökőkútban, amibe egyébként nem lehetne beleugrani. Ilyesmi képek elevenednek meg pillanatok alatt Lone új zenéje, az Airglow Fires hallatán. Az egyhangúságra képtelen producer legújabb maxijából annyira ordít a NYÁR, hogy azonnal feledteti az eddigi felhőkkel és viharokkal tarkított májusi, júniusi és júliusi hétvégeket. A sokszínű zenész a különféle basszusközpontú és behatárolhatatlan irányzatok után most épp a house felé kacsint ki, de szerencsére sokkal izgalmasabban teszi azt, mint a mostani house producerek java.

lone-airglow-firesAki követi valamennyire Lone munkásságát, valószínűleg hozzászokott már ahhoz, hogy az ember képtelen zeneileg egy helyben maradni. Ezzel nincs is gond, pláne azért nem, mert tempótól és hangulattól függetlenül „átjön” jellegzetes hangzása az összes zenéjén, aminek központi elemei a gazdagon díszített szintitémák és a kevésbé steril dobok. Legutóbbi albuma, a legendás R&S kiadónál megjelent Galaxy Garden is erről a szerteágazó, mégis egységes stílusról ad tanúbizonyságot. Szintén itt jött ki ma az Airglow Fires, aminek hümmögő angyali vokáljai már a bevezetőben gondoskodnak arról, hogy a monitorra bámulás helyett azonnal ki akarjon szakadni a szabadba a hallgató. A háttérben tompán puffogó lábdob sejteti, hogy a drop nagyot fog robbanni (na, nem úgy, mint egy brostep drop, annál sokkal kifinomultabban), ám addig még beúsznak további perkák és a fülbemászó, egyesek szerint harmónikára hajazó szintetizátor. Szirupos az összhatás? Lehet, de ki tud ellenállni ennek a track-nek – ami ráadásul a ’90-es évek elején tomboló tánczenei forradalmat is megidézi némileg -, pláne mikor megindulnak a jazzes dobok? Lone az apró zenei témák okos adagolásával könnyedén elkerüli, hogy csak egy jól kitalált loopnak tűnjön a zene, annál sokkal komplexebb az Airglow Fires. Egyszerre nyers és kiforrott.

A korong másik oldalán a Begin To Begin a szám címével ellentétben tökéletes folytatása az A oldalnak. Maradt a könnyed, nyárias vibrálás, sőt, a hümmögő angyal hangok itt is megjelennek, ám a hangulat itt már nyugodtabb. Egy tökéletes nap, vagy forró szabadtéri parti ideális záróakkordja lehet ez a zene, a deep house felé húzó track-ben el is hangzik egy rövid szöveg – „Am I dreaming? Am I awake?” -, ami jól szimbolizálja azt a lelkiállapotot, amiben a Begin To Begin igazán érvényesülni tud.


Share.

About Author

Leave A Reply