Itt az idő elmerülni a szeptemberben és októberben kiadott zenék tengerében! Az erős megjelenésekkel teli két hónap olyan producerek új bombáitól volt hangos, mint például D*Minds, Ivy Lab, Bop vagy Paradox; akad így sok figyelemre méltó újdonság a kemény rollerek, lelket simogató liquid funk zenék, ropogós dzsungelek és fősodortól távoli megoldások világából is. A duplázás miatt most tíz helyett húsz zene kerül nagyító alá, a cikkel egy időben frissített Spotify playlistben pedig még több remek dnb és jungle zenét hallhatsz!

D*Minds – Everyday (RUN

Ha hiányzik a 2000-es évek eleji Dillinja-hangzás, a D*Minds páros gondoskodik rólad. Olyan egyszerű az Everyday dallamvilága és a vokálja, mint bármelyik akkori Valve kiadvány, de ezzel együtt a drop, a túlhízlalt pergő és a mocskos bassline is akkorát ütnek, mint a régi szép időkben.

Acen – Trip To The Moon Pt. 1 (Danny Byrd rmx) (Dope Ammo

Eredetileg tavaly jelent meg a Kniteforce-on, viszont az összes szokásos lelőhelyen a legendás Moondance bulisorozat új válogatásával lett elérhető ez a húzós Danny Byrd remix. A ’92-es uk hardcore klasszikust tiszteletben tartva, de minden elemét cseppet feltekerve kreált az eredetihez képest még őrültebb rave zenét a Hospital-művész.

Bop – Surfing The Anxiety Airwaves (Hospital

Az évek óta tomboló jungle-mánia kellős közepén Bop-nak sikerült valami egészen egyedit alkotnia ezen a vonalon. A szám címe pontosan belövi a hangulatot: ezeket a végtelenül visszhangzó, felezett dobképleteket és a gyomorba hatoló basszusokat képtelenség nem lélegzetet visszafojtva hallgatni. Egyszerre nyomasztó és magával ragadó darab.

Soul Mass Transit System – Trubble N Strife (Time Is Now

Ha képben szeretnél lenni a mostanában kiadott jungle zenékkel, nem elég a kizárólag erre a stílusra szakosodott címkéket követned, ugyanis bőven akadnak más műfajokra fókuszáló (pl. garage, breaks) kiadók, akik rendszeresen kikacsintgatnak. Ilyen például a Time Is Now, ahol épp a SMTS-duó dobott ki egy olyan masszív track-et, amit kár lenne kihagyni.

Redeyes & Monty feat. [ K S R ] – Almond (Five Alley

Saját kiadót indít Redeyes, szépséges grafikával és zenékkel, ami remélhetőleg legalább annyira sikeres lesz, mint jóbarátjának, Lenzman-nek címkéje. Az EP húzódarabja egy melankolikus, de kellően lendületes liquid darab, amit a csodás hangú [ K S R ] koronáz meg fülbemászó énekével.

Jonny L – Hurt You So (Ed Solo & Dope Ammo rmx

Egészen biztos, hogy ez a remix nem nyerne Nobel-díjat. Az egyszerűsége miatt viszont szerethető, meg persze mindig jó hallani ezeket a legendás szintifutamokat és vokálokat.

Azifm – Take It Back (Must Make Music

Az első EP, ami nem saját zene Workforce új kiadóján meglehetősen szép „indítás”. Az új-zélandi Azifm prímán vegyíti az élő hangszereket a szokásos drum&bass-elemekkel, melynek végeredménye egy egyszerre jazzy és súlyos track.

T>I – Let It Go (C.I.A.

Szokatlan, de örömteli egy T>I EP-t látni a Total Science-duó kiadóján. A minimalista, visszafogott jump-up mestere legjobb formáját hozza a Let It Go-ban, amiben a klasszikus break-ek keverednek a feszes basszusfutamokkal.

Saikon – Guilty Pleasures (Innerground

Századik megjelenéséhez érkezett DJ Marky kiadója, az ünnepi kiadvány egyik előhírnöke a Commix-ból kivált Saikon, aki ezzel a zenéjével megidézi pár percre a Defunked, Creative Source és Renegade kiadók karakteres hangzását.

Duskee & Disrupta – Sweet Vanilla (DarkMode

Két feltörekvő tehetség, a szövegelést látszólag kisujjból megoldó Duskee és a figyelemre méltó zenéket kreáló Disrupta közös munkájának gyümölcse a négyszámos lélekbéz Solar Boy EP. Az anyag különleges darabja a Sweet Vanilla, ehhez a szaxofon-játékkal tűzdelt, bossa novás számhoz remekül passzolnak Duskee laza rímei. A nyárias és könnyed hangulat ki lett maxolva ebben a zenében.

Ivy Lab – Options (Dirtybird

Megható és szenzációs új drum&bass számot hallani az Ivy Lab-től. Lehet, hogy a legnagyobb zenéik mellé téve nem ütne akkorát az Options, de ennyi nélkülözés után ez a cuki liquid roller is telitalálatnak érződik.

Sempra – Love + Joy (Diamond Life

Kiemelten ajánlott Sempra teljes EP-je azoknak, akik szeretik a szívmelengető, dallamos zenéket 160 bpm körül. Mindegyik track-ben elegánsan vegyül a jungle, a footwork és a soul, nincs egy gyenge pillanata sem ennek a megjelenésnek.

Watch The Ride – Road Runner (Rinse

Huh, ez megint forró lett. A DJ Die, Dismantle és Randall alkotta hármas új maxija egy általában mellőzött tempót, a 150 bpm-körüli sebességet fedezi fel. A hallottak alapján remélhetőleg nem ez volt az egyetlen elkalandozás, mert a jungle-t és grime-ot vegyítő Road Runner-nek (és a Forever-nek is) nagyon jól áll, hogy a lassabb iram miatt több hely jut az elemeknek.

Chrissy – All The True Ravers (Hooversound

Sherelle és Naina kiadója elérkezett az első LP-hez, melyet a san francisco-i sokoldalú zenész, Chrissy jegyez. Érdemes elolvasni az album koncepciójáról szóló leírást és elmerülni mind a 11 zenében, de főleg az All The True Ravers-ben, ami egy öblös basszusokkal és rengeteg kötelező rave-összetevővel tűzdelt jungle track. Képtelenség nem megőrülni rá.

Instra:mental & dBridge – Seren’s Theme (CNVX

Kiadatlan Autonomic gyöngyszem? Jöhet! Minden a helyén van és minden a lehető legjobban szól a Seren’s Theme-ben: a karakteres, ’80-as évekbe repítő szintik, a felezett dobképlet és a puha bassline. Gyönyörűség!

4am Kru & Phoebe White – What Is Jungle (Embrace The Real

Alig egy éve állt össze a 4am Kru névre keresztelt formáció, de a bandcamp-jükön már most számos kiváló zene hallható és kapható. Legújabb remekművükben egy epikus kiállás áll reflektorfényben, melyben Sade-től kölcsönzött ének és egy vicces duma áll, amiben próbálják megfejteni, hogy mi is a jungle. Aztán berobbannak az amenek, nincs menekvés, de hát miért is akarna bárki ez elől menekülni?

Paradox – Soviet (Paradox Music

Paradox mestere annak, hogy a precízen szabdalt amenjeivel, túlvilági atmoszféráival és agresszív basszusmeneteivel hogyan teremtsen egészen depresszív, kilátástalan hangulatot. A hat és fél perces remekmű simán elférne egy apokaliptikus film legnyomasztóbb snittjei alá.

Mozey, L-Side & Shady Novelle – Make Believe (V Recordings

Ropogós breakek, egy aranyos reggae-s kiállás, karcos ének és hangfalakat remegtető mélyek – nagyjából ezek az összetevői ennek az imádnivaló liquid rollernek, ami visszarepít a nyárba.

Monty & Visages – Vibin’ (1985 Music

Monty hamarosan megjelenő albumának hírnöke a Vibin’; hozza nagyjából azt a színvonalat és hangulatot, amit az 1985 Music kiadványoktól megszokhattunk. A track különlegessége, hogy a mostanában menő rap/pop szövegstílust igyekszik átültetni drum&bass környezetbe. Semmit nem érteni a szövegből, de garantált, hogy beragad napokra.

Moresounds – Show Your Respect (Astrophonica

Az Astrophonica gyakori vendége, Moresounds új maxival jelent meg Fracture kiadóján. A Show Your Respect-ben meg is kapjuk mindazt, amiért szeretni lehet az ember munkásságát. A dal minden pillanatát átjárja a dub, ennek megfelelően a hangzás organikus, kapunk rengeteg visszhangot és persze mindez bólogatásra kényszerítő felezett tempón történik.

A fenti húsz számot és még rengeteg kiváló szeptemberben és októberben megjelent zenét az alábbi IPC Spotify playlistben is megtalálod!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply