Sokszínű lemezajánló következik: szó lesz benne többek között az Inperspective kiadó dobparádéjáról, Random Movement tévedhetetlenségéről, furcsa nevű labelről és sötétségről is. Füleljetek bele heti adagunkba!

629

Lynch Kingsley – Eden EP (Inperspective)

Akinek hiányzik a korábban drumfunknak nevezett break-orientált zene, tegyen egy próbát az Eden EP-vel! A római Lynch Kingsley zenéit többek között Fracture és az Ivy Lab is pörgeti, szóval újonc létére a szakmát már sikerült meggyőznie. Tizennyolc perc dobparádé, az idősebbeknek csemege, a fiatalabbaknak tudattágítás. A producerre érdemes odafigyelni, mert a dnb/jungle és egyéb 170 BPM fölötti dolgok mellett otthon van többek között a juke/footwork vonalán is, és rendkívül kreatív, amint azt Soundcloud-oldala is bizonyítja.

Random Movement – Meat Sauce EP (Fokuz)

Random Movement is olyan, mint Break: nem igazán tud mellényúlni. Külön öröm, hogy friss megjelenése az általam is jó párszor lesajnált  de az utóbbi időben remekül teljesítő  Fokuzon jön ki. A címadó trekk egy “klasszikus” Random Movement-darab. Sokszor hallottuk, mégsem unjuk meg. Kellemes atmoszféra, jó erős basszus, csattanós snare: kész is a tuti recept! A lemezt megfordítva jön az igazi funky feeling: szaggatott dobok és basszus, bongó, kis cinek, remek melódiák, vokálminták… Robotlikvid!

Eastcolors – Addictive Behaviour 16

Eastcolors simán megérdemelne akkora figyelmet, mint Enei. Lighthouse című albuma szerintem simán felülmúlta kollégája LP-jét, és az új EP-je is elég erős lett. A londoni Addictive Behaviour-nél kijött megjelenés elég sokszínű: a Namival közös Times a táncoltatásfelelős valahol félúton a neuró felé, a Mailky közreműködésével írt Bounce egy kicsit footwork-kicsit rave agymenés, Detail & Tiiu Delusionjének remixe pedig egy agytekerő trancy cucc. Jó rilíz!

Mauoq & Medika – Shack 3 EP (Aluminium Shiny Shin Side Shack Out Music)

A háromzenés EP bő tizenhét perce tutira nem lesz elég a kiadó nevének értelmezéséhez, szóval itt ne is ragadjunk le, talán majd egy későbbi bassusszemantikai cikkben visszatérünk rá. Ellenben a zenékre nagyon is érdemes kitérni. Mélységkedvelők, figyelem, e kiadvány segítségével a Mariana-árokig merülhettek! Egyszerre törzsi és ipari, űrbéli és földi, miközben ott van benne az amen is. Kiváló!

Titan Dred vs PA – Purple Demons EP (Dread)

Régen nem jött ki megjelenése a Ray Keith vezette Dread Recordingsnak, a hosszú csendet most új név töri meg. A basszusgazdag, jungle- és reggae/ragga elemektől sem idegenkedő label Titan Dred a.k.a. PA EP-jével tér vissza. A címadó zene agresszív vokáljáért MC Busta felel (de ne ijedjetek meg, nem hazánk szégyellnivaló műgengszteréről van szó). Szigorú, sötét roller, okos szettekben nagyot szólhat. A vinilmegjelenés második eleme a jamaikai mezbe öltöztetett, kövér basszusú Sound You Never Knew, ami a jóféle Bladerunner-vonalat juttatja eszünkbe. A C és D oldalt inkább nem említem, mert eddig csupa jót írtam az EP-ről, maradjon is így.

Kiril – Bring The Bass / Nightcall (The Dreamers)

Őszintén szólva nem vagyok egy nagy footwork jungle-fan, de az orosz Kiril zenéje most jól kupán vágott. Nagyon egyszerű, nagyon hatásvadász, mégis tetszik. Tipikus basszusával meg idegesítő vokálmintáival óriási pogót lehet vele csapni egy fülledt buliban! A másik oldalon a Nightcall már egy jóval hagyományosabb vonalat követ, abból is a jobbik fajtát. Pofozkodó snare, bikaerejű lábdob, testmozgásban megizzadt felsőtestek mindenütt.

Dreadmaul – Curse of the Jujuman EP (Boundless Beatz)

Igen, ez az EP olyan, mint a címe: nem vidám. Ha egyszer azt érzitek, hogy vészjósló, sötét, félelmetes, ugyanakkor mégis kreatív dolgokat hallgatnátok, bátran válasszátok a Dreadmaul-féle négyzenést. A Destroyer Of Worlds különösen kellemesen csenghet a régebbi (de azért nem a legkorábbi) Tech Itch-darabokra vagy a süldő Limewax trekkjeire gerjedőknek. Jó anyag, de az biztos, hogy kell hozzá egy lélekállapot (és bezárt ajtók, hogy az elszabaduló gonoszt ne eresszétek az utcára).

Share.

About Author

Leave A Reply