Amikor harmadik napja repeat-en hallgattam a Karate LP beharangozóját, már tudtam, hogy valami nagy dolog készül az Eatbrain háza táján. A zombis címke soron következő hosszanjátszóját a bolgár L 33 jegyzi, ez alkalomból pedig érkezik is a sampler, ami a megszokottaktól némiképp eltérően rögtön négy trekken keresztül mutatja be, mire is számíthatunk a közeljövőben.

karate

A Jade vezette elsőszámú magyar neurócímke rohamléptekkel halad előre 2016-ban is. A tavaly év végi kétrészes Mirror Universe válogatásalbum után ezúttal egy szerzői album van a láthatáron, az elkövető pedig nem más, mint a tavaly szintén nagyot menetelő L 33. A súlyos snare-eken „lebegve rohanó” hangzás mellett egy ideje előtérbe került a „pusztítóan elvetemült reszelés”, és az utóbbi nénány rilíz esetében főként ez utóbbi jellemzi L 33 trekkjeit, aki véleményem szerint az egyik legizgalmasabb keményvonalas producer manapság.

A Clublife nagyjából mindent tartalmaz, amitől egy neuróbomba igazán hatásos lehet: kőkeményen zakatoló dobképlet, kiváló vokálminták, első osztályú dallamkompozíció, vadul tekergőző bassline-orgia és lendületes váltások… Számomra mindenképpen az év egyik legnagyobb bangere.
A Bloodrain és az Earthbounce esetében is a kompromisszummentes szeletelésen van a hangsúly, előbbi a tökéletesen megszerkesztett bassline-kompozícióval, utóbbi pedig az ügyes percussion-szekcióval okoz kellemes perceket.
A tánctérrobbantás után érkezik a Zealot, amely már jócskán a minimalizmusra helyezi a hangsúlyt, és a mélyszekció ridegen hömpölyögve lovagolja meg a click-snare-eket, miközben a fémes hangzás kellőképpen futurisztikussá teszi a trekket.

Azt hiszem, a Karate LP beharangozója méltóképpen vezeti fel L 33 bemutatkozó albumát, és minden bizonnyal hatalmasat fog durranni a táncparketteken, főleg, hogy tegnaptól már elérhető a Beatporton, exkluzív jelzővel ellátva. Akinek viszont a bakelitre fáj a foga, annak bizonytalan ideig még várakoznia kell, főleg úgy, hogy a hivatalos megjelenési dátum március 28.

Share.

About Author

Leave A Reply