A sokak által az év egyik legjobban várt albuma, az Icicle-féle Entropy hamarosan érkezik a Shogun Audiónál. A november eleji megjelenést harangozza be az a sampler rilíz, melyen a manchesteri (többek között Dub Phizix mellett megismert) Skittles közreműködésével készült, csapkodós Problem és a Foreign Beggars-tag (szólóban például az Alix Perez-féle Dark Daysből ismert) Metropolis vendégmunkáját is dicsérő The Edge kapott helyet. A single alapján kijelenthetjük, hogy valószínűleg igen sokszínű nagylemezre számíthatunk a szemüveges súdiómágustól.

icicle629

Az A oldalon helyet kapott Problem (melyhez videoklip is készül, a munkálatok már zajlanak) egy hip-hop/grime/halfstep keverék dnb-tempón. Lent a basszus, reszel a dob, reptet a flanger, elgondolkodtat a szöveg. A hip-hop mondanivalója és az elektronikus zene eklektikája remek ötvözete ez a zene, mely ha bulikban nem feltétlenül, számos (nem kizárólag drum & bass) DJ showjában és podcastjében biztosan szerepelni fog.

A “szabályos” d&b ritmust kedvelők a B oldalon élvezkedhetnek. A The Edge rövid intrójában Metropolis jellegzetes orgánuma fokozza a hangulatot, a drop után pedig a visszafogott keménykedés veszi át a szerepet. A Noisia/Neosignal vonalon mozgó darab szigorú tech alappal és torzított középel operál, nyúlfarknyi, mindössze négy és fél percnyi hossza pedig azoknak sem okoz különösebb gondot, akik a drum and bass műfajával Icicle zenéjén keresztül szeretnének megismerkedni.

Ami a másfél hónap múlva érkező Entropy LP-t illeti: az album verzión 16 trekk lesz majd, az énekért Sarah Hezzen lesz a felelős, nem maradhat le róla SP:MC, és – sokak bánatára – nem lesz rajta Dreadnaught VIP.


Share.

About Author

Leave A Reply