Megszokhattuk már, hogy egy Blu Mar Ten szerzői albumot számos remix követ, a hagyomány természetesen a Famous Lost Words esetében is folytatódik. Az LP egyes trackjeit újragondolók több szempontból is sokszínű névsora így néz ki: Break, Kid Drama, Ulterior Motive, Frederic Robinson, Anile, Kimyan Law, Conduct, Nuage. Lássuk, mit faragtak ezek a producerek mostanában a tavaly év végén kiadott album számaiból.

famous-lost-words-remixes

A remixek három csomagban érkeznek, az első rész augusztus eleje óta kapható. Ebben két rendkívül karakteres zenész emeli át saját világába a Famous Lost Words egy-egy vokális darabját. Nagy meglepetést sem Break, sem Frederic Robinson nem okoz, hiszen mindketten szállítják a rájuk jellemző minőséget. Amíg Break kissé lecsupaszította a Break It All Apart dallamvilágát és erősített a dobon és basszuson, addig Frederic Robinson tovább lágyította az amúgy sem vad Somewhere-t, és hozzáköltött további érzelem dús részleteket. Ezzel gyakorlatilag új szintre emelte a track-et, így kreativitás terén neki jár az elismerés, viszont a táncparketten egyértelmű, hogy Break újraértelmezése a nyerő.

A szeptember közepétől vásárolható második felvonás mindhárom szereplője mélyebb, lágyabb és atmoszférikusabb irányba tereli a számára kijelölt BMT zenét. Kid Drama valószínűleg a legelvetemültebb techstep-ből is autonomic hangzású, felezett ritmusú gyönyörűséget varázsolna, ami nem baj, hiszen emberünk mostanában ismét formában van és jó hallani tőle bármit is. Az eredetileg Robert Manos és Yosebu közreműködésével készült lendületes Thin Air szintifutamai és vokálfoszlányai ráadásul ebben a lassabb környezetben sokkal jobban érvényesülnek. A Seba-val közös Hunter-t átdolgozó Conduct és a Remembered Her Wrong-ot remixelő Anile pedig egészen hasonlót alkotott. Mindketten kivonták a zaklatott vibrálást, az eredmény így két szolidan klimpírozó likvid roller lett, amik valószínűleg nem váltják meg a világot, de jót lehet bólogatni rájuk.

A végére tartogatták Blu Mar Ten-ék a legnagyobb dobást Ulterior Motive-ék személyében, akik körül manapság óriási a felhajtás hamarosan megjelenő Metalheadz-es albumuk miatt. A srácok mostanában minden egyes zenéjükkel azt igyekeznek bizonyítani – nagy sikerrel -, hogy mennyire sokrétű producerek. Itt éppen az amenekkel teli In Your Eyes-ból kanyarítanak egy karakteres, oldschool-hatásokkal tűzdelt halfstep szörnyet. Rajtuk kívül még Nuage és Kimyan Law a harmadik rész szereplői, de az ő munkájukat egyelőre ügyesen rejtegeti a hazánkban november 7-én fellépő Blu Mar Ten, remélhetőleg már nem sokáig.

Share.

About Author

Leave A Reply