A legutóbbi két, Treega, valamint Neve által elkövetett The Dreamers megjelenés óta ismét két maxival gyarapodott a feltörekvő olasz label diszkográfiája. Talán már mondani sem kell, hogy újabb izgalmas, minőségi cuccokról van szó.

A TDR008-cal ünnepelte a kiadó fennállásának első évét, melyen a korábbi Need For Mirrors-tag, a nem kevés produceri tapasztalattal rendelkező HLZ kapta a főszerepet. Az EP egy rendkívül kifinomult likvid rollerrel indul: az Awaken visszafogott énekével díszített From The Past prímán megadja a kezdő hangot a teljes anyagnak. A dalhoz készült videót itt nézheted meg.  A Dream Source hasonlóan álomszerű, ám itt egy határozott, folyamatosan átalakuló bassline szigorúbb hangulatot teremt. Tovább komorodik az EP a Nightcrawler-rel, a Dream Source basszusaihoz itt már glitch-es, mélyenszántó dobok és effektek társulnak. A záró trekk a Sparkles, mely egy picit kilép a drum&bass folyamatosan feldöntött keretei közül és a footwork elemeivel vegyül, miközben öblös basszusokat és lélekkel teli dallamokat is villant.

Egy 2014-ben alakult trió, a Fractale mutatkozik be a kilences számú Dreamers maxin. A három srác többször felbukkant már Redeyes-éknál, avagy a Vandal Records-nál, de egy zene erejéig a RAM is megmutatta őket. Nem úgy tűnik, hogy egy bizonyos alműfaj mellett szeretnék a voksukat letenni, hiszen a stadionbéztől a minimalista rollereken és lélekkel teli törteken át a kísérletező és szokatlan drum&bass-szekig sokfélét hallhattunk már tőlük. Ebben az esetben újszerű, merész oldalukat mutatják meg. A Listen egy különleges, dzsungeles mintákkal tűzdelt halfstep, melyen zaklatott, éles szintihangok cikáznak, az Axis pedig egy tradicionálisabb, még inkább a hiphop irányába húzó szám, melyről csak a szolidan reszelő basszusok árulják el, hogy a dnb-hez tartozik. Izgalmas dolgokat művel ez a csapat, érdemes lesz rájuk figyelni 2017-ben.

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply