A C.I.A. címke Deep Kut alkiadója két jól ismert producer öt közös zenéjével nyitja a 2017-es évet, melyek elsősorban a muzikális drum&bass rajongóinak szólnak. A Shifting Tones EP a bulik hajnali óráit és az otthoni nyugalomban lazulókat célozza, szóval világmegváltó, erős sodrású likvidfunkokra nem, de lélekmelengető rollerekre lehet számítani.

A Shifting Tones EP-ben az a legizgalmasabb, hogy mind az öt zenében érezni a két művész, Need For Mirrors és Phil Tangent kezeinek nyomát, érzetre mégis egészen másak ezek a számok az önállóan kiadott darabjaikhoz képest. A címadó dal, a Polaroid és a Candelabra annyira hasonló hangulatot árasztanak magukból, hogy egymás után hallgatva egyetlen hosszú, 16 perces treknek tűnnek. Burial kiábrándult, szomorkás, nagyvárosi hangzása köszön vissza mindhárom esetben, a hosszan elnyújtott szőnyegek és a túlzsúfoltság mellőzése pedig tovább erősít a befelé forduló atmoszférán. A Distant In The Near egy fokkal kevésbé komorabb hozzájuk képest, és valamivel lendületesebb is, így egy zene erejéig kiszakadunk a végtelennek tűnő melankóliából, de utána a Residue minden korábbihoz képest mélyebbre visz. Jócskán érezni az ambient és a techno hatásait ezen a számon, kétségkívül ez az EP legegyedibb darabja.

Az öt sallangmentes zenének remélhetőleg lesz folytatása, mert úgy tűnik, hogy Need For Mirrors és Phil Tangent együtt olyan jó érzékkel közelítik meg a lélekkel teli drum&bass-t, ahogyan csak kevesen tudják.

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply