Napjaink egyik legizgalmasabb kiadója a saját magát a giraffe-step stílusába soroló extravagáns Diffrent. A label egyáltalán nem törődik trendekkel és aktualitásokkal, a fősodorral mindig szembemegy, sőt, ellenálló attitűdjével szinte egy új soundot alkot. Néha egészen formabontó megoldásokat használva kiváló átmenetet képez a drum and bass és az egyéb basszusalapú elektronikus zenék között. Új megjelenése az ukrán Fade műhelyéből érkezik, és a Get Rowdy formájában zsiráf-atombombával ostromolja hallójáratainkat.

fade_629

Fáj nézni a borítót, de a single hangulatát jól leírja a szétcsúszott smiley-s kép: a tízperces anyag végére érve garantáltan megtekeredik majd az arcunk.

Rave-hangulattal indul az Acid Trip, a felturbózott footwork-hangzás pedig megteszi a magáét: a snare-en ülő basszus felelgetőst játszik a reece-szel, a zenén végigfolyó csipogó hang pedig a címhez méltó “papírtripre” vezeti a hallgatót.

Ha az A-oldalt szeretted, a B-t megzabálod! Persze kell hozzá némi nyitottság, mert ez az a kategória, amit nagyon könnyű sz*rnak is nevezni. Végy egy hatásos intrót (mintha valami Twin Peaks-főcímzene lenne tán), és a droppal csapj a közönség arcába egy nagyon aljas footwork-veretést, ami mintha valami gáz EDM-dallammal ölelkezne. Kiváló! Nem mondom, hogy a felpiccselt vokált nem tartom egy kicsit túladagoltnak, de a szám összértékéből nálam nem igazán von le.

Fade-et korábban sem lehetett unalmas producernek nevezni, hiszen a kemény rollerektól a kvázineuró bombákig és jungle-ig sok mindenben jól mozgott, de most egy újabb strigula mehet a neve mellé. Rowdy!

Share.

About Author

Leave A Reply