Bő egy évvel az első után érkezik a Symmetry Sessions sorozat következő része. Break műhelye a kiadó megalakulása óta stabilan menetel, az évi három-négy megjelenés mindegyike kifogástalan. Nincs ez másként a mostani, hatzenés EP esetében sem, mely elődjéhez hasonlóan sokszínűre sikerült.

symmetry_629

A kiadófőnök két szólóval és egy kollabbal képviseli magát a digitális változatban jövő hétfőn, vinilen (kétszámos formátumban) pedig június elején érkező rilízen. Az önálló trekkek egyike, a Give It Up a jól bevált receptet követi, amelyet Break már megannyiszor elsütött, mégsem lehet megunni: végy egy kellemes, dallamos, hölgyvokálos intrót, majd droppolj utána egy jó mély basszussal megszórt rollert. Most is működik, mint mindig. A másik szólózene, a You Don’t Know az EP Dem Babylonja, hiszen a kellemes dub-tempó és füstös hangulat egy kicsit kiszakít minket a jól megszokott Symmetry-hangzásból. A Need For Mirrors és HLZ közreműködésével készült Atlas Shrugged hosszan épül, az intró sejtelmes atmoszférája után  melyre rátesz egy lapáttal a jazzfúvósok halk játéka  igazi Break-féle partizenévé alakul.

Az ínyenc minimalistákat Mako kényezteti. A The Space Inbetween kiváló, felezett tempójú darab, melynek minden lábdobja (a rájuk rakott sub miatt) egy-egy kis pofonnal ér fel. Az ukrán Detail visszatérő vendége a Symmetry-nek (írtunk is róla pl. itt), neve erről az EP-ről sem maradhat le. Partnere ezúttal Against, az eredmény pedig a Probel Man. Need For Mirrors és HLZ (akik nem olyan régen még közösen dolgoztak a Need For Mirrors név alatt) egy rájuk jellemző hangzású darabot dobott össze a szuperfunky Project Playground formájában.

Vegyétek, érdemes!

Share.

About Author

Leave A Reply