BTK 2010 végén indult, stabilan fejlődő saját kiadója immár a huszonegyedik megjelenésénél tart. Az Aftershock névre hallgató válogatás EP ötödik részére a brazil producer ezúttal Artifact, Black Barrel, Kantyze, Under Pressure, Whiney és a Wintermute & Amon Bay duó trekkjeit választotta ki.

aftershock5A hatszámos megjelenést a brightoni Artifact kellemes, jazzy beütésű, de egyben keménykedős részeket is felvonultató – és ettől igencsak érdekes hangzású – warm up trekkje, a Surveillance indítja. Ezt követi a számomra eddig ismeretlen, orosz Black Barrel visszafogott, egyben extra sötét és misztikus atmoszférával operáló harapós neurója, a Frenzy Mode. A stílus kedvelőinek javaslom megfülelni Evgeni Soundcloudját is, meglepően jó zenéket és egy ingyenes darabot is találhattok rajta.

A következő trekk gazdája már sokak számára ismerős lehet. A francia duó, a Kantyze és Morning Shake című zenéje viszi tovább az eddig szépen felvezetett ívet. Pattogós, de szintén inkább bulikezdő darabra számítsatok. Haladunk a keménykedés felé Under Pressure Stompa című trekkjével, mely már egy igazán tánctérre született, jellegzetes neuro zene. A morcos és szigorú hangzás a 2000-es évek elejét idézi, sajnos az alkotóról bővebb infót sehol sem találtam, ettől függetlenül a szám elég meggyőzőre sikerült.

Az utolsó előtti a sorban a Just Leaving, mellyel a Med Schooolnál is feltűnt, angol Whiney megint kicsit visszavesz a tempóból. A kölyökképű producer kiskorától tanul zenét, a fanpage-éből kiderül, hogy igen magas szintet ért el zongorázásban és hegedűn, tehát valódi zenésszel van dolgunk. A Just Leaving a Frenzy Mode és a Morning Shake hangulatát viszi tovább, nincs okunk panaszra. Végül lássuk a megjelenést záró és a sorból abszolút kilógó, gyönyörű és szívszaggató vokálos liquid remeket – az 8 Fallt – a német Wintermute & Amon Bay párostól. Ez a szám teszi igazán színessé az EP-t, megszólítva a finomabb hangzás kedvelőit is. Egyből a fülünkbe mászik és ott is marad jó ideig.

A kiadó ismét nem okozott csalódást, aki eddig is követte a Dutty release-eket, biztosan talál a hat szám közül kedvére valót.

Share.

About Author

Leave A Reply