Javában tombol az albumdömping, hiszen gyakorlatilag minden hétre jut egy-egy LP. A legújabb eresztés ezúttal Új-Zéland egyik üdvöskéjétől, Dose-tól érkezik, aki a Commercial Suicide színeiben indul (ami nem meglepő, hiszen emberünk már korábban is szerepelt Klute kiadójánál).

dose629Tény, hogy jómagam nehezen tudok lelkesedni Dose minden munkájáért, így a Mind The Future-höz is vonakodva, kissé szkeptikusan álltam hozzá, de ami jó, az jó, így el kell ismernem, hogy egészen korrekt albummal gazdagodott a dnb-társadalom. A techy/neuro határán lavírozó új-zélandi producer összetéveszthetetlen stílusban ad át nekünk egy nagy csokorra való trekket, hol likvidesebbre, hol kifejezetten keményre veszi a figurát, és egy kicsit a múlt felé is visszatekint.

A Haphazard már a drop előtti ámen-őrülettel sokkol minket, hogy a reszelős bassline lefűrészelje a fejünket. Legalább ekkora banger a címadó Mind The Future is, komor, cyberpunk-érzetű, hibátlan tánctérrobbantót kapunk az arcunkba.

A deep cuccok közül egynéhány kifejezetten ötletesre sikeredett: a Like This és az Experience pittyegős témái és aljas mélyszekciói kellemes groove-hatást nyújtanak, míg a What She Wants-ot én személy szerint már kevésbé érzem. A Moving On kényelmes dobtémájával leginkább a D.Kay/Lee-féle vonalat idézi fel, kellemesen döcögős likvid-utóérzés, míg a Soul Food nyári dallamaival és pumpálós basszusaival igazi kellemes csemege.

A techy szekció kimondottan erős. A Once Again fojtogató atmoszférája leginkább egy idegen bolygó fenyegető érzetét kelti, a Teknikkel és JABZ MC-vel közös No Turning Back gyorsvonatként robog át rajtunk, míg a Something Wrong gonoszan hömpölyögve idézi meg a Konflict-féle hangzást.

A Five Thieves esetében az izgalmas dobképlet ellenére sem áll össze a kép teljesen, a Nowadays pedig kiváló példa arra, hogyan is kell oldschool hangminták felhasználásával egy hangzásban abszolút ütős zenét komponálni.

Összességében úgy gondolom, egy újabb, a maga nemében kiemelkedő albumot vehetünk a kezünkbe, amely kiválóan reprezentálja Dose jelenlegi hangzását, és abban is biztos vagyok, hogy több trekket rendszeresen hallani fogunk uralkodni a nyári fesztiválok táncterein.

Az új-zélandi producerrel egyébként Rag készített egy remek interjút, amelyben az albumon túl a jövőbeli megjelenéseiről is szó esik.

Share.

About Author

Leave A Reply