Bizonyára már mindenki tudja, hogy másfél év szünet után holnap este John B ismét Budapesten, a Corvintetőn zenél. A drum&bass szcéna meglehetősen egyedi és megosztó figurája mellett most is játszanak majd hazai lemezlovasok, de közülük egy valakire valószínűleg senki sem számít. A magyar line-up-ban ugyanis a Therapy Sessions bulikról ismert Migu is feltűnik egy “special surprise” szettel, aki – lássuk be – eddigi ismereteink szerint kevésbé illik bele John B élénk sminkekkel tarkított elektrós, szintipopos világába. Emiatt rendkívül kiváncsiak voltunk arra, hogy a Black Hoe kiadó fejének mik az aktuális kedvencei, illetve hogy mire számíthatunk tőle a péntek esti szettjében.

miguThe Panacea feat. Goldberg Variations & Untergang – Ryse & Shiiine

“A pénteki szettem egyik alappillére biztosan a német boszorkánykonyhából érkező Ryse & Shiine. Már-már giccsbe hajló epikus dallamok, “jóreggelt” suttogás és komplex dobszekvencia (mai keményvonalas crossbreedbe hajló, ám visszafogottabb 4/4-től darkstepbe tartó jungle/amen betétek) jellemzik ezt a himnuszt. Érdemes megismerkedni ezzel a The Panacea, Limewax és feltehetőleg High Rankin kollaborációval!”

Enei – Hot Plate

“Az orosz fiatalember minden kétségen kizáróan korunk egyik legérdekesebb producere. A Criticalon nemrég megjelent Goliath Ep legizgalmasabb zenéje nekem a Hot Plate. Szépen szerkesztett, összetett zene, alapját a masszív, földbe döngölő kick adja, melyre szépen és gyorsan felelnek a dzsungelesebb breakek és a vinnyogós főtéma. Pure funk!”

Hyroglifics – Killamanaman

“Ismét Critical: a kiadó nem fukarkodik a jó kiadványokban, érdekes, izgalmas dolgozatok érkeznek onnan. A Binary digitális testvérkiadón érkezett a Hydroglifics háromszámos, erről a Killamanaman a kedvenc. A trapes snare-ekkel megspékelt felezett ütemekkel operáló mély zene mosolygós bólogatásra késztethet bárkit.”

Gmorozov – Hell Sequence

“John B nem hiába figyelt fel az orosz electro/techno géniuszra, a Beta-n megjelent 2011-es ep-t, a beszédes című Acid #2 is szerettem már. A héten megjelent The Sequence Studies a legszebb electro-drum’n’bass hagyományokat követi: az örvénylő, fülbemászó szinti főtéma már-már őrületbe kergeti a hallgatót, a kompozíció a dropra teljesedik ki igazán.”

John B – Robot Lover

“Nem véletlenül hagytam a végére Bé János egyik korábbi szerzeményét. Ugyancsak a héten jelent meg a Beta monster kiadványa, a Light Speed Deluxe Edition válogatás a maga 38 eredeti zenéjével és remixekkel. A kiadó esszenciájának is betudható kompilációról gyakorlatilag bármit kikaphattam volna, de a választásom végül a Robot Loverre esett: az electro drum’n’bass terminológiát gyönyörűen körbejárja. 80-as éveket idéző szintipop!”

Share.

About Author

Leave A Reply