A DJ Die vezette GutterFunk label újra és újra hatalmas bombákat dob a zenei piacra 2011-es indulása óta, legyen szó vérpezsdítő funk, soul és disco darabokról, súlyos bass music gyöngyszemekről vagy igazán szórakoztató footwork, jungle és liquid funk számokról. A műfaji korlátoktól mentes címke zenéi olyan arcok szettjeiben landoltak az elmúlt években, mint Gilles Peterson, David Rodigan, dBridge és Shy FX; szóval elmondható, hogy egy igazi jolly joker kiadót irányít a Bristolban élő Die.

A kiadó első, GutterFunk: All Subject To Vibes címre keresztelt válogatása ezt a sokszínűséget és nyitott hozzáállást igyekszik bemutatni, vagy éppen emlékeztetni a hallgatót a label arculatára. Ezúttal kapunk némi house-t, 140-körüli basszus-mutációkat, broken beat-et, drum&bass-t, jungle-t, footwork-öt és természetesen némi soul-t. Az album borítójaként pedig egy bristoli fotóművész, Mark Simmons képe szolgál (a Bristol Black & White című könyvéből), ami a maga furcsa módján passzol ahhoz a szabályokat és tradíciókat tiszteletben nem tartó hozzáálláshoz, amit ez a város, és maga a Gutterfunk is képvisel.

Az LP művészein végigtekintve egyértelmű, hogy a Gutterfunk igyekszik csakis a legjobbakkal foglalkozni: olyanoktól hallunk remekműveket, mint DJ Die, Pinch, Fox, Dismantle, Addison Groove, Fixate vagy Dead Man’s Chest. Ráadásul a nemrég alakult Watch The Ride formáció is szállít egy kiváló rollert, a Skeematics-et, ami elég szép teljesítmény, ha azt nézzük, hogy a korábbi tánctér-robbantó számaik – a D Double E-vel közös Original Format és az Inja és Trigga közreműködésével készült 4 No Reason – még szinte frissek és ropogósak. Visszatér a Sure Thing boogie-formáció is egy simulós track erejéig, az ő Atoms névre keresztelt számuk zárja ezt az igazán sokrétű összeállítást (katt ide, ha az extra forró Holding You Tight eddig nem volt meg tőlük).

Az All Subject To Vibes december 13-tól lesz elérhető a szokásos digitális platformokon, de a Beatporton már most belehallgathatsz mind a tizenegy zenébe!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply