Az albumfa extratermékenyen hozza gyümölcseit júniusban. Az első adagot itt foglaltuk össze, mai cikkünkben pedig újabb öt LP-t ajánlunk figyelmetekbe Csehországból, DJ Marky stúdiójából, a Spectrasoul-tól, ASC mélységeiből és a DJ Vadim & Sena páros közreműködésének eredményeként.

vadimsena_629

VA – Let It Roll Vol. 1 (Let It Roll)

A 2003-ban indult Let It Roll egy szerény cseh klubestből az elmúlt évek alatt a világ legnagyobb drum and bass fesztiváljává nőtte ki magát. Az idei dömping mellett ezúttal saját válogatásalbummal jelentek meg, amelyen az előadók sora majdnem annyira impozáns, mint maga a fesztivál line upja. A 40 trekkes kiadvány főként a keményebb hangzás kedvelőinek szól, amellyel egyértelműen tükrözi a nyári fesztivál hangulatát, de előfordulnak rajta többek közt olyan finomságok is, mint a Technimatic-féle Night Vision vagy az Ivy Lab Make It Clear-je. A válogatás érdekessége, hogy megtalálható rajta 12 újonnan megjelent trekk is, melyeket kifejezetten erre az albumra keszítettek. A június elején megjelent kiadvány tehát finom utalás a fesztiválszezon közeledtére. Lehet készülni, bizony ismét nyakunkon a Let It Roll!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

DJ Marky – My Heroes (Innerground)

A 98-ban Bryan Gee által felfedezett, mára a legszélesebb réteg által is elismert DJ Marky főként DJ-oldaláról ismeretes, ezért fokozott érdeklődéssel figyeljük, ha produceri vénáját bontakoztatja ki. A megannyi single, EP és remix után, bizony röpke 20 év elteltével megjelent Marco Antonio Silva első szerzői albuma. A 16 trekkbõl álló LP a brazil DJ által jól megszokott örökzöld soulful hangzást hozza, ugyanakkor túlmutat a drum and bass korlátain, hiszen a rollerek mellett három house trekk is található. Marky mellett közreműködik még Makoto, A Sides és MC Fats, valamint feltűnik Collette Warren szexi hangja is. A My Heroes cimű LP-vel Marky a borítón is látható szülei előtt tiszteleg, akiknek – saját elmondása szerint – zenei előképzettségét köszönheti. A lemezen egyértelműen érződik a dél-amerikaiakra jellemző laza higgadtság, az a sok pozitív energia, amely akár egy esős délutánon is mosolyt csal az arcunkra. Aki még többet szeretne megtudni a brazil közönségkedvencről, olvassa el vele készült interjúnkat!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Spectrasoul – The Mistress (Shogun Audio)

A Shogun Audio-família egyik aktuális zászlóshajójaként ismert SpectraSoul a Delay No More LP-je után cirka 3 évvel ismét egy komplett albummal jelent meg. A srácok már akkoriban is bátorkodtak a drum and bass határait átlépni, ezt viszont most igen szokatlan szintre emelték. Abból már kinőttünk, hogy szűk látókörűen elemezzünk egy albumot. Viszont az, hogy többszöri hallgatás után sem lehet egyértelműen behatárolni, hogy mivel is állunk szemben, az bizony szokatlan. Egy dolog biztos: a The Mistress a legkevésbé sem drum and bass LP. Inkább ízlésformáló, mintsem egyfajta mérföldkő a slágerlisták eleje felé vezető úton. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne jó. Talán inkább a Shogun Audio-katalógus “fekete báránya”, amelyet vagy imádni fog valaki, vagy megvet majd. Nincs mese, egyszerűen meg kell hallgatni. Többször is. És közben tessék olvasni a ropogós interjúnkat is!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

ASC – Imagine The Future (Samurai Red Seal)

Az atmoszférikus drum & bass keresztapja új albummal jelentkezett, ami ASC néven szám szerint a 12. (!) hosszanjátszója. A június 8-án megjelent LP 3×12″-es lemeze márványszínű dizájnt kapott, CD-n és digitális formátumban pedig 11 trekket kaphatunk a Samurai Red Seal címkéjével ellátva. Ambient, electro, indusztriális és technohatások… Finom matéria, ínyenceknek kifejezetten ajánlott!HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

DJ Vadim & Sena – Grow Slow (BBE)

Hazánk büszkesége, a sokoldalú, több projektben közreműködő Sena a szólóalbumok után most egy igazi nagyágyúval adott ki közös LP-t. Az orosz beatmágussal korábban is többször dolgozott már együtt, és ezek szerint szeretik egymást, hiszen mi másért döntöttek volna a Grow Slow elkészítése mellett? A hip-hop tempóját jól kihasználva elég sokszínű anyagot dobtak össze, amelyen egyaránt helyet kapott a reggae vagy a funk, Sena hangja pedig minden trekken remekül működik. Igazán zenei albummal állunk szemben, melyet remélhetőleg a világot körbeutazva mutathat majd be a nagyérdeműnek a két szerző.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Share.

About Author

Leave A Reply