Mindig öröm egy új kiadó feltűnése, pláne, ha egy frankó megjelenéssel tud előrukkolni. A bristoli Sweetbox nem titkoltan a minimál hangzásra fókuszál, elsősorban 160-170 bpm környékén. Az ars poetica, illetve a kiadó filozófiája gyakorlatilag a modernkori Willy Wonka-féle édességgyár szerepével azonosítható, azaz sok-sok mágikus finomság elkészítése, amelyet a jövőben örömmel tárnak a nagyközönség elé. Nézzük tehát, mit is tartogat számunkra az első Sweetbox-megjelenés!

sweetbox_629

Kimondottan szimpatikus, amikor egy új label a trendeken kívül képes gondolkodni, az viszont óiási bátorságra és vakmerőségre vall, ha nyíltan és kizárólagosan a kiadófőnök személyes ízlése alapján állítja össze a leendő megjelenéseket. Az mindenképpen dícséretes, hogy az egyre erősödő nemzetközi felhozatalban első rilíz gyanánt abszolút újonc neveket prezentál, ugyanakkor merész húzás a kiélezett piaci helyzetre fittyet hányva, pusztán csak rétegzenékre építeni a label további jövőjét. Ez az én személyes véleményem, de hogy mi sül ki belőle, az természetesen majd idővel kiderül.

Jordan Parsons, alias Crypticz eddig csak két kis címkén hallatott csak magáról hivatalosan (az Inflecten, és a rendszeres olvasóinknak ismerősen csengő Diffrentnél), viszont mindkét kiadón sikerült felhívnia magára a figyelmet, ugyanis hangzása egészen egyedi, és a sablonokon bőven túlmutató megoldásai igen jó visszhangot kaptak. Most sem szokványos minimálkodásról van szó, annál is inkább, mert a koncepció is rendkívül furcsa: egy erősen dubstep-hatású trekket írni rágógumi-hangok segítségével. Az ötlethez címben is igazodó Bubblegum sújtólég-basszusokkal és forrón bugyborékoló effektekkel sajátos atmoszférát teremt, vagyis az eredeti rágógumi-koncepciót sikerrel ültette át a trekkbe.

A túloldalon szintén egy feltörekvő producer, Lakeway (polgári nevén Liam Ralph), aki egy gyilkos hip-hop acapellából mintázott főtémával jött, látott, és egyértelműen győzött. A Guns for Hire abszolút telitalálat: penge feleződobok, gyilkos wobble-mély, darabokra cincált vokál, az első másodperctől az utolsóig képes lekötni a figyelmet.

Az induló label támogatásáról Om Unit, Dexta, valamint a komplett Rinse FM-krú is gondoskodott, így azt hiszem, a június 29-én 12”-es és digitális formátumban is megjelenő rilíz méltó módon indíthatja útjára az újonc és különc kiadót. Hajrá!

Share.

About Author

Leave A Reply