Csakúgy, mint a termékeny decembert összefoglaló cikkünk első részében, ezúttal is hat albumot ajánlunk figyelmetekbe. Érdemes elolvasni mindenkinek, aki az utolsó pillanatokban előjelölne a közelgő szavazás előtt, aki pedig csak művelődne, szintén jól jár, ha a Tovább gombra kattint.

ipc_kesz_629

Hybrid MindsMountains Remixed (Spearhead)
Sokak kedvence volt tavaly a Hybrid Minds-féle Mountains album, a BCee vezette Spearhead pedig még egyszer megüli a lovat a decemberben megjelent remixverzióval. A drum and bass minden alstílusának kedvez a válogatás: a neuro/tech fanoknak InsideInfo, a Neonlight vagy a Teddy Killerz kedvez, a visszafogottabb ritmusokat preferálók pedig többek között a Total Science, BCee, Nymfo, Phil Tangent vagy DBridge verziói között lavírozhatnak ízlésük szerint.

Hallgasd meg a Spotify-on

Cause4ConcernBack to The Future Vol. 1 (Cause4Concern Recordings)
Mindazok, akik azon keseregtek, hogy a legendás C4C a tagok szólókarrierjével nem létezik többé, örülni fognak e retrospektív albumnak. A novemberben megjelent (az előző hónapban lecsúsztunk róla, bocsi – a szerk.), mindössze két új zenét tartalmazó egyveleg egészen 1999-ig megy vissza az eredetileg négytagú banda történelmében, hogy olyan klasszikusokat vegyen elő, mint a Phatcap, a Luca vagy a Moongerm. A törióra 2009-ben ér véget, de a címben lévő Vol. 1 arra utal, nem az utolsó múltidézés volt ez a C4C-től.

Hallgasd meg a Spotify-on

VA – The Decade LP (Vandal Records)
Tízéves lett a francia Vandal, a kerek évfordulót pedig egy válogatásalbummal ünnepli a label. 2004 óta olyan nevek pörögtek a címkén, mint Skitty, Redeyes vagy S.P.Y, és az évfordulós LP-re is illusztris társaságot sikerült összerántani. A teljesség igénye nélkül: hallhatjuk a jellegzetes Nickbee-hangzást, súlyos rollerrel büntet C.A.B.L.E., Borderline a rá jellemző tech-sounddal robbant fejet, Gremlinz és Adrian Go pedig a visszafogott szigorúság szemüvegén néz keresztül. A kevésbé ismert nevek is többnyire kitesznek magukért, szóval érdemes végighallgatni az albumot.

MaztekThree Point Zero (Renegade Hardware)
A nagy nevű Renegade Hardware gondozza az olasz (de nemrég Hollandiába költözött) Maztek első (mindössze fél év alatt elkészült) szólólemezét, amely igazi neuróbomba. Amint a hónap elején az IPC-nek adott interjújában a producer elmondta, célja az volt, hogy az LP-vel – a modern technika eszközeivel kiegészülve – visszanyúljon a kiadó gyökereihez. A Dope D.O.D.-vel közös felütés megadja az alaphangot a 15 zenényi száguldáshoz, mely partialbum a javából, nem véletlenül pörgeti a trekkeket a hangzás nemzetközi krémje.

Hallgasd meg a Spotify-on

VA – Decade of Viper (Viper Recordings)

A diszkóbass-vonal egyik legnevesebb címkéje a Viper, amely egy évtizede boldogítja a hangzás kedvelőit. A Futurebound vezette kiadó extrahosszú válogatással ünnepel. A 31 trekkből és egy DJ-mixből álló pakk remekül foglalja össze a label profilját: lazaság, flitteres csillogás, stadion, némi morcosság, de a vezérelv végig a szórakoztatás. A népszerű Viper-slágerek mellett exkluzív trekkekkel is találkozhat, aki a három és fél órás anyag végighallgatására vállalkozik.

Hallgasd meg a Spotify-on

Proxima – Alpha (Tempa)
Az anno a drum & bass vizein evező (pl. testvérével, Icicle-lel zenélő) eindhoveni producer jó néhány éve a dubstepp/bass vonalon mozog, munkásságának koronája a deceberben megjelent szerzői album. Az Alpha egyaránt kedvez a mélyebb és visítósabb zenék kedvelőinek, az éneket és MC-ket preferálóknak is. A 170 bpm-et családi projektként, Icicle oldalán villantja.

Hallgasd meg a Spotify-on

Share.

About Author

Leave A Reply