Nehéz nem szuperlatívuszokban értekezni az idei évben is kiemelkedően jól teljesítő Symmetry-ről, ami nem meglepő, hiszen a kiadófőnök Break sem tud hibázni. A sajátos hangzásvilág a legtöbbször már önmagában garantálja a Symmetry cuccok töretlen sikerét, ám a kiadó a feltörekvő producerek bevonásával is igyekszik változatos lenni. A szeptember 30-án megjelenő 15. rilíz ezúttal egy EP, melynek főszereplője Xtrah.

Symm015 Digital_ipc

A Break kiadóján a Cyrax-szel debütáló londoni producer anno hamar berobbant a köztudatba, amely nem rendkívüli, ugyanis a RAM-on bemutatkozni igencsak hatásos belépő (ugyanakkor roppant nagy felelősség is). Az azóta eltelt két év alatt a Critical (és a leányvállalat Modulations), valamint a Shogun kistestvére, a SGN:LTD is bizalmat szavazott Xtrah zenéinek – teljes joggal. A tavalyi Other Side albumon való szereplés után emberünk ismét a Symmetry színeiben mutatja meg, mit is jelent számára a drum and bass.

A címadó Lost Time-hoz Codebreaker nyújtott vokális támogatást, amely kvázi éneklés formájában nagyszerűen ellensúlyozza a trekk hűvösen kavargó, visszafogottan hömpölygő passzív-agresszióját. A túloldalon az újításra való törekvésre utaló Always New-ból már Break is kiveszi a részét, de az igazi erőt DRS mesteri kántálása adja, az eredmény pedig egy brutálisan mocskos halfstep-szörnyeteg.


A 12”-esen szereplő két zenén túl digitális bónuszként érkezik a baljós hangulatú Groove Shadow, amely kellőképpen aljas, mégis visszafogott techy hangzásával tarol, míg az abszolút falbontásról a már említett Cyrax Break-féle átirata gondoskodik. A védjeggyé vált epikus intro után kőkemény rohanás és fújtatás veszi kezdetét, de ha már némi Mortal Kombat áthallás van a dologban, stílszerűen úgy is fogalmazhatnánk: Break wins… Fatality!


Nincs mese, Charlie mester egész egyszerűen zseniális, csakúgy, mint a kiadója, így már most ki merem jelenteni, hogy nálam biztos dobogós az év végi összesítésben. Annál is inkább, mert a Subtitles-ön érkező End of Time szintén bestiálisra sikeredett, de erről bővebben L.A.S. értekezik majd hamarosan.

Share.

About Author

Leave A Reply