Whiney neve az elmúlt 8 évben egyre gyakrabban tűnik fel a megjelenések és a fellépők listáján is és valószínűleg ez a jövőben sem lesz másképp. 2012-ben egyik első megjelenése, a Keeno-val közös No More a Hospital egyik válogatásán landolt (Sick Music 3), majd hamarosan a címke kistestvérének, a Med School-nak egyik kulcsfigurája lett. Azóta pedig már számtalan munkáját hallhatta a drum&bass közönség.

Egyik legnagyobb megjelenésén, 2017-es Talisman albumán Urbandawn, Keeno es Inja is közreműködtek. A kiadvány hangulata nem szaladt ugyanazon a vonalon, több ütős szám mellett megfértek a melankolikus, de a kissé sötétebb beatek is. Már ebben az évben 3 díjra jelölte a Drum&Bass Arena Awards a legjobb újonc, album és a Flashlight című dalért a legjobb track kategóriákban, a srác pedig azóta sem állt le a munkával. 2018-ban rögtön jött a következő album, hasonlóan változatos felhozatallal, még több kollaborációval.

Idén már hivatalosan is a Hospital Records művészei között szerepelve jelent meg július elején Bubblers Part One című önálló kislemeze. A négyszámos gyűjtemény az első darabja Whiney legújabb, 3 részes Bubblers sorozatának, a rajta szereplő dalok pedig önmagukért beszélnek.

A No Good egy hosszú bevezető után kissé R&B stílusú vokállal és pici jungle beütéssel olyan hirtelen ér véget, hogy muszáj visszamennünk az elejére és újból meghallgatni. A dobok szinte ropognak a lépésről lépésre emelkedő, majd hirtelen visszazuhanó basszus mellett. Az EP második darabja az MC GQ-val közös Guernsey Airport Bubbler, ami a nevében szereplő reptér várótermében született és tökéletesen hű a bubbler névhez.

Az első két szám underground buli hangulata után, a Black Ice lüktető subjai és a torz hangzása kissé sötétebb irányba húznak, mielőtt a November című, utolsó dalhoz érkezünk. A November sokkal forróbb, mint azt hisszük és a magas, szaggatott vokál remekül felrázza a mély basszusokat.

Whiney minilemeze sokoldalúságról árulkodik és újabb bizonyítékként szolgál arra, hogy ettől a mindössze 25 éves sráctól remek dolgokat várhat a drum and bass műfaj a jövőben. Érdemes rajta tartani a szemed és a füled!

Share.

About Author

Leave A Reply