A tízéves, londoni Peer Pressure címkén sok ismerős arc feltűnt már megjelenésekkel, többek közt Random Movement, Hyroglifics és HLZ. Volt már magyar jelenlét is a debreceni Giocator zenéinek köszönhetően, idén májusban pedig ismét egy hazai kötődésű megjelenésnek örülhettünk.

A félig magyar, félig angol származású, jelenleg Bristolban élő Sonic Rain Unity című trackjére érdemes a Metalheadz rajongóinak figyelni, hiszen nagyon hasonló epikus hangulatot kapunk ebben a négy és fél percben ahhoz, amit Goldie grandiózus zenéiben, például a Say You Love Me-ben vagy a Freedom-ban hallhatunk. Erőteljes dobképlet, masszív basszus-futamok és drámai dallamvilág jellemzik a Unity-t, amihez jól passzol az énekesnő, Libby Rollings energikus vokálja is. A Unity kulisszatitkairól így mesélt Sonic Rain:

„A track egy-két hónap alatt lett kész. Akkor kezdtem el írni, amikor két éve Bristolba költöztem. Om Unit volt az egyetemen az egyik mesterem, ezért sokat hallgattam a zenéit, főleg a Metalheadzen kiadott Inversion című albumát. Jim (Om Unit) szeret lassabb tempókkal dolgozni, ezért gondoltam kísérletezek én is vele. A Unity című zeném 167 BPM-es tempón íródott – ha Drum & Bass-ről van szó, akkor ez kicsivel lassabb a megszokott sebességnél. Miután a tracknek készen volt a szerkezete, írtam hozzá egy ének szólamot. A BIMM nevű zenesulimban kibéreltem egy hangstúdiót és elhívtam oda Libby-t, az énekesnőt. Megmutattam neki a tracket és elénekeltem neki a szólamot. Tetszett neki a dolog és gyönyörűen felénekelte az ötleteimet – fél óra alatt meg is voltunk a felvétellel. A szöveggel részben arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy miközben egyediek vagyunk, valójában egy egységet alkotunk.”

Sonic Rain és Libby Rollings közös felvételét már magadévá is teheted, például ide kattintva!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply