Hírcsokraink mindegyikében az albumok domináltak, nincs ez másképp a 46. hetet záró összefoglalóban sem. A legnagyobb meglepetés talán Emmanuel Top oldschool LP-je, míg napjaink hangzását többek a Dispatch és a Blu Mar Ten képviseli.

etop

  • Újabb szerzői albummal rukkolt elő a Blu Mar Ten. A tizenhét éves formáció Famous Lost Words című LP-je – melyről hamarosan hosszabb kritikát olvashattok hasábjainkon – a tőlük megszokott magas színvonalat képviseli főleg a drum & bass dallamos-szentimentális vonalán.

  • Az MC Fats-féle válogatásalbumról már korábban is ejtettünk néhány szót. Bár a megjelenés csak 2014 elején várható, a trekkekből kivágott klipek egy része felkerült a Soundcloudra. Az előadógárda brutális felhozatalt ígér…

  • A cseppet sem konvencionális megjelenésekkel előrukkoló Astrophonica a legújabb EP-jénél sem hazudtolta meg magát: a párizsi Moresounds egy nagyon erős, analóg dub hangzással megfejelt EP-t hozott össze, ami a kiadóhoz jellemzően elég tágan értelmezi a drum and bass fogalmát. Az EP november 18-án jelenik meg – aki szeretne lecsapni a lemezekre, annak érdemes előrendelést leadnia, mert csak korlátozott számban lesz elérhető.

  • Homemade Weapons és Gremlinz zenei “házzaságából” született After Dark nem sokkal a megjelenése után egy klipet is kapott. Bár a videó nem hoz sok újdonságot a drum and bass klipeket követőknek (ugyan kivételesen nem Londonban játszódik), két érdekessége is van: egyrészt a kanadai Rene Lavice fotózta és rendezte a rövidfilmet, másrészt pedig nemcsak az eredeti dal csendül fel benne, hanem annak a J:Kenzo remixe is.

  • A nagy öreg Jonny L a BCee-féle Spearheadnél jelentkezett albummal. Az In A Jungle LP a producer jól bevált stílusjegyeit ötvözi napjaink hangzásával, és bár enyhén szólva sem lett kiemelkedő, ennél lényegesen gyengébb comeback-eket is hallottunk már.

  • 1994 acid-techno partihimnuszait, az Acid Phase-t és a Turkish Bazart készítő Emmanuel Top sokak meglepetésére drum & bass / jungle albummal jelentkezett. A Musiques Pour Ascenseur kifejezetten szórakoztató anyag, a kilencvenes évek elejének-közepének jazzy-atmoszférikus hangzását adja vissza.

  • Albummal zárja az évet a Dispatch, amely a Transit 2-vel teszi fel a koronát idei teljesítményére. Skepticaltól DLR-ig, a Survival & Silent Witness duóig, a feltörekvő Bredrenig, vagy honfitársunkig, a Spinline-ból ismert Gammáig terjed a skála. Alapvetően az okos vonal dominál, de ezen belül is sokféle hangzás elkötelezettjei megtalálják számításukat.

  • Ugye manapság divat mondani, hogy a dnb megint divat, de hát mégis mit lehet arra reagálni, hogy a kődubstepper Deep Medi kiadón Roni Size tuskó dárenbéz remixszel jelentkezik decemberben! Emberünk Swindle (akinek albuma idén nyáron jött ki ugyanitt) vokális dubstep-funk hibridjét, a Running Cold-ot ültette rá a rollerre.
Share.

About Author

Leave A Reply