15 éves kiadó, új magyar neuro formáció, hamarosan startoló hazai label… Lássuk az elmúlt két hét legfontosabb híreit a drum and bass világából!

virus15-3.7.2013

  • Kapható az új, You Can Dream című Artifical Intelligence EP. A dupla korong minden zenéje egy-egy MC/vokalista közreműködésével készült. Tiki, Jamakabee, Steo és DRS egy kifejezetten táncos, már-már diszkós kiadványhoz adta a nevét. Keressétek a Shogun Audio címkéjével!

  • Érdemes lesz odafigyelni a négytagú, ráadásul magyar Lumin Essence csapatra a mélyebb neuro hangzás kedvelőinek, ugyanis a srácoknál beindulni látszanak a dolgok: szeptember 16-tól kapható első, Particles című EP-jük az orosz Sparking Records jóvoltából, amit hamarosan további megjelenések követnek a spanyol Genome-nál. A tagok: Bolla István (Pulex), Hadnagy András (Android), Riskó Gergely (Cake), Végh Zoltán (V150R).

  • A legelső Virus kiadvány (Ed Rush & Optical – Medicine Punchbag), amely eredetileg 1998-ban jelent meg, hamarosan újramasterelve megvásárolható digitális formátumban! A kiadó ezzel (is) emlékezetessé teszi tizenötödik születésnapját (melyet a hazai rajongók is megünnepelhetnek a címke jeles képviselőivel).

  • Chris.SU ősze eddig elég termékenyen indul. A Sine Language LP-n megjelent Guardian Angel mellett egy Philip TBC remixe is napvilágot látott, ráadásul kapható egy új, közös zenéje a szintén cseh Ridóval, a State of Mind gondozásában. Ami a jövőt illeti: novemberben a BSE-féle Blackout címkéjén is üdvözölhetjük, a fő hír azonban az, hogy hamarosan érkezik a saját kiadó, a FATE Recordings, melynek első megjelenése októberben landol. Erről hamarosan részletesen is beszámolunk!

  • A Critical testvérkiadója, a Modulations október 7-én jelenteti meg 2013 egyik legizgalmasabb drum&bass / bass music előadójának háromszámos EP-jét. Az előadó az a Sam Binga, akit néhány évvel ezelőtt break-es, majd uk funky-s körökben Baobinga néven ismert a közönség, illetve a közelmúltban olyan illusztris producerekkel kollaborált, mint Addison Groove és OM Unit. A Timbaland munkássága előtt tisztelgő és Redders szövegelésével felturbózott AYO, valamint a ’95-ös jungle hangzást megidéző Freezy lemezen és digitális formában is kapható lesz, a grime hatású 8 Barr viszont csak mp3-ként lesz elérhető. Az AYO VHS videók stílusában készült klipjét lentebb láthatod, az EP teljes anyagát ide kattintva hallhatod.

  • Response az ST Files-zal történt pozitív kimenetelű közösködés után szóló anyaggal jelentkezik az Integral-nál, ráadásul egy duplalemezes EP-vel. A megjelenés első részén két szigorú, millenium környéki techstep-be hajló roller hallható, a Resistance-t és a Creep-et két hasonlóan morcos darab fogja követni a második korongon.

Share.

About Author

Leave A Reply