Doc Scott, Nphonix és Claude VonStroke gondoskodtak arról, hogy ez a hét se múljon el meglepő fordulatok nélkül, miközben a Metalheadz, Anile és Naibu szállítják a minőséget, mint mindig. Heti villámhíreink következnek, rengeteg hallgatnivalóval!

31-records

  • A neuro/technoid drum & bass zenéiről megismert Nphonix hatzenés kiadvánnyal rukkolt elő, melyen elsősorban a 140 BPM körüli bass musicé a terep. Juke, electro, dubstep egyveleg hallható a Reach Out EP-n, melynek hitelét tovább erősíti, hogy a címadó zene Om Unit remixe is hallható rajta. Érdeklődve várjuk, hogy az orosz producer ebbe az irányba indul-e el, vagy csak rövid kitérőt jelentett számára ez a kiváló anyag.

  • A Metalheadz ‘METHXX’-szel jelölt sorozata a héten egy újabb taggal bővült: a 03-as sorszámú lemez zenéit Friske szállítja. A Covert csörömpölős dobjai, és a Venture matekozós grúvjai a korai Metalheadz zenéket idézik, ezért talán inkább az érettebb, a stílusban már jó ideje mozgó közönséget célozzák. A kiadvány digitális változatához bónuszként adott Requisite már inkább a mostanában divatos, többé-kevésbé lineáris szerkezetű rollerek világát idézi. Aki lemezen szeretné beszerezni a kiadványt, annak érdemes igyekeznie, mivel csak limitált példányszámban elérhetőek a korongok.

  • Még egy hír a Metalheadz háza tájáról: a nemsokára To Have and Have Not címmel megjelenő Jubei album samplere szeptember 30-án jelenik meg. A tipikus Jubei hangzást képviselő Rufige11 mellett egy J:Kenzoval közösen alkotott dubstep zenét, a Visions-t fogja tartalmazni; nem véletlen egyébként a zenei stílusok keveredése, hiszen az albumon a kiadó és Jubei ígérete szerint többféle stílust és tempót is hallani fogunk. Kapható lesz egy rendkívül limitált, sorszámozott 10 inch-es korong is az album kapcsán, amin a Flowdan-nel közös The Moment, és a DRS szövegelésével kiegészülő Tip The Scales szerepelnek.

  • A heti drum&bass megjelenések egyik gyöngyszeme az Absys Recordsnál megjelent új Anile zene, a View Catcher. Anile igazán magára talált a likvid drum&bassben, ezt ez az atmoszférikusabb, mélyebb likvid roller is igazán jól bizonyítja. A megjelenés másik tagja LM1 & Kharm Inversion című zenéjének a Naibu remixe: ami bár szintén egy atmoszférikus darab, de jóval harapósabb az előbbinél.

  • A basszusnehéz négynegyedek egyik legfőbb képviselője és egyben a Dirtybird kiadó feje, Claude VonStroke szeptember végén tízszámos LP-vel jelentkezik, amin váratlan meglepetések is helyet kaptak. Az Urban Animal névre keresztelt anyag érdekessége, hogy egy drum&bass track és két 160-170-es tempójú, nehezen kategorizálható bass music is helyet kapott rajta. Emellett természetesen a már slágernek számító The Clapping Track is szerepel az albumon, amit már most meg lehet vásárolni a Can’t Wait-tel együtt. A funky basszussal öltöztetett Dood pedig ide kattintva ingyen letölthető.

  • Szeptember végén feltámad az egyik legfontosabb drum&bass kiadó, a 31 Records! A tulaj, Doc Scott előremutató hangzást ígér, ezt alá is támasztja az “első” megjelenés három track-jével, amit Overlook jegyez.

Share.

About Author

Leave A Reply