A mögöttünk álló hét napban sem állt meg az élet a tört zenék világában. Albumok készültek, remixek láttak napvilágot, megjelentek nagy visszatérők, miközben egy termékeny producerpáros is befejezte a közös munkát. Lássuk a 36. hét hírtermését!

collage

  • Manapság egyre ritkább, hogy ennyire sokat kelljen várni egy-egy forró szám kiadására, sőt, talán a dubplate korszak kellős közepén sem húzódott el annyira egy zene megjelenése, mint ahogy azt a One Year On vokális verziójával kapcsolatban tapasztalhattuk. BCee és Lomax közös műve – amit Deeizm turbózott fel énekével – nagyjából hét (!) évvel első felbukkanása után, idén augusztus végén lett elérhető önálló track-ként. Szerencsére ellenállt az idő vasfogának és 2013-ban is remekül gördül!

  • Dramatic és DbAudio után újabb drum&bass-páros intett búcsút egymásnak, a karrierjüket egyébként szólóban indító Need For Mirrors srácok néhány évnyi igazán gyümölcsöző együttműködés után ismét önálló üzemmódba kapcsolnak. Az általuk kiadott közlemény szerint a Need For Mirrorst Mosus fogja tovább éltetni, míg HLZ visszatér előző producer nevéhez. Túlságosan nem kell elszomorodni, a páros ugyanis nem szeretne teljes mértékben felhagyni a kollaborálással.
  • A nagy öreg Peshay Facebook oldalán jelentette be, hogy a V Recordings címkéjével megjelenő albuma előtt – még idén – non-d&b LP-vel rukkol elő. A korongot az a jó nevű, sokszínű Tru Thoughts kiadó gondozza, amely többek Bonobo, Quantic, Alice Russell, Zed Bias és Zero dB albumokat is megjelentetett és amely a modern funk/soul/jazz/hip-hop egyveleg kiemelkedő képviselője.
  • Akinek formabontó és előremutató drum & bass terén nem volt elég idén az Exit-féle mega-válogatás, annak Machinedrum fogja heteken belül szállítani az izgalmat. A Ninja Tune-os producernek ugyanis szeptember 30-án lesz elérhető új albuma, a Vapor City, aminek központi elemei az eddigi ízelítők alapján a dnb és jungle lesznek. A dupla A-oldalas Eyesdontlie / Body Touch maxi után már egy újabb sampler is napvilágot látott: szeptember 3-tól kapható a lent streamelhető Gunshotta című track, ami később kiegészül Fracture és Amit újragondolásaival és a Stirrinnel egy bakeliten is kapható maxivá (őket ide kattintva hallhatod). Az LP mögötti koncepcióról és egyéb érdekességekről egyébként ebben az interjúban mesél hosszan Machinedrum.

  • A nagyközönség elé tárta a Subtitles a szeptember végén megjelenő válogatásalbuma, a Sine Language trekklistáját. A négy vinilen és 25 zenés digitális pakkban nagy nevek (Teebee, Gridlok, Chris.SU vagy Ed Rush) és feltörekvő producerek (pl. Brain Crisis, Stealth) is helyet kaptak. Az LP kuriózuma, hogy az öt éve inaktív Polar is szerepel rajta, és hallható a Teebee-féle Human Reptile mai, Calyx & Teebe-féle újraértelmezése is.

  • Gridlok remixelte a Black Sun Empire klasszikus zenéjét, a 2002-ben a Black Sun Empire Recordings első kiadványaként megjelenő The Rat-et. Az eredeti trekk jellegzetes Gridlok-féle hangzásával felturbózott változata a holland trió új kiadóján, a Blackout Musicon lát napvilágot hamarosan.

Share.

About Author

Leave A Reply