Albumok, albumok, albumok… 2014-ben is folytatódik a tavalyi évre nagyon jellemző LP-orgia. Rövid hírcsokrunkban újabb szerzői- és válogatásanyagok érkezéséről számolunk be, és természetesen egy-két single rilízt is beharangozunk.

criticallp_629

  • Azt biztosan kijelenthetjük, hogy a Dispatch gyorsan ébredt a téli álomból és valószínűleg komoly koffeinadaggal indították az első reggelt, mert rengeteg hírt közöltek néhány nap leforgása alatt. Optiv és BTK január 13-án megjelent közös tizenkettese (Zero Tolerance / Tapout) után egy háromtrekkes Silent Witness EP-t kapunk majd februárban. Bár ízelítőt még nem hallottunk az anyagból, még két komolyabb kiadványt is bejelentett az angol kiadó: NickBee hamarosan érkező albumát Empty Your Mind címmel, illetve egy Safire EP-t (a Homeland-et), mely a 77-es számú darabja lesz a Dispatch katalógusnak.

  • Korábban már érintettük az MC Fats albumot, a napokban pedig az első félhivatalos infók is napvilágot láttak. A We Gotcha címre keresztelt szelekció Fats saját labeljén érkezik, amely nem más, mint a sokat mondó U Understand Me Music. A 2×4 trekket tartalmazó sampler EP mellett 2×16 zenét várhatunk a teljes albumon. Előreláthatóan márciustól már elérhető a sampler, amelyet áprilisban egy újabb követ majd. Bővebben A Sides Facebook oldalán olvashattok!
  • Valószínűleg Kasra sem bírta tovább türtőztetni magát, mert igen komoly csinnadrattával indította a következő Critical válogatásalbum, az Underground Sonics reklámhadjáratát. A kötelező borító-teaser és a trekkek előzetesei után kaptunk egy nem túl meglepő, de annál élvezetesebb klipet az album egyik legjobb darabjához: Sam Binga és Redders Lef Dem című zenéjéhez. Az LP egyébként nagyon komoly producergárdával büszkélkedhet: Dub Phizix, Ivy Lab, Foreign Concept és a kiadón már megismert nevek mellett például Phace és a Noisia & Upbeats kombó is megjelenik egy-egy trekkel.

  • Peshay Facebook oldalán jelentette be, hogy a remek kritikai visszhangokat kiváltó funk albuma után drum & bass kiadót indít. A címke a nem túl kreatív, de könnyen a zenészhez köthető Peshay Music nevet kapta, első megjelenése pedig hamarosan érkezik. Peshay minden hónapban szeretne megjelentetni egy-egy single rilízt, illetve továbbra is folynak 2014-re tervezett d&b albumának munkálatai.

    peshay music_629

Share.

About Author

Leave A Reply