Albumok, albumok, albumok… Sorra jönnek a hosszú megjelenések, így a mostani hírösszefoglalónkban is ezek kapják a főszerepet. Az LP-k mellett többek között beszámolunk a Metalheadz aktívkodásáról és az új Playaz alkiadóról is.

tprose

  • Megjelent Biome Layers című EP-jének második része. Az elsőhöz képest egy trekkel hosszabb, hiszen 8 zenét élvezhetnek a 140 BPM körüli tempót kedvelők. A minialbum méretű anyag exkluzív, hiszen kizárólag a producer Bandcamp oldalán kapható. Míg az előző epizód inkább a dubstep különféle hangzásainak köszönhetően volt sokszínű, ez a rész sokkal szélesebben értelmezi az elektronikus zenét. A Harmonix egy elektrós beütésű darab, a Naked egy kiváló house szerzemény, a Floorwork egy nagy játék a dobokkal, vagy ott a Gaia, mely egy epikus, romantikus-melankolikus atmoszférájú zene. Persze a “klasszikus” dubstep rajongóit is kelégíti a zenész, hiszen a Monastry és a Stuck igazi deep bomba (nem véletlenül pörgeti őket Youngsta és Icicle is).

  • Igen aktív a Metalheadz, mely sorban szállítja a jobbnál jobb megjelenéseket. Korábbi hírcsokrunkban már beharangoztuk a Dom & Roland-féle Unofficial Jah és Outta Endz VIP-verzióit és a Lenzman albumot, és az elmúlt pár hét is nagyon mozgalmasan telt. EP-vel rukkolt elő az Utopia Musicról megismert Mako, single megjelenés fémjelzi Nucleus és Paradox nevét, ugyancsak single-lel (nem is akármilyennel) jelentkezett a Narratives Music címkéjével ismertté vált Blocks & Escher. SB81 a Blueprints EP-vel bizonyítja, hogy az oldschool hangzás napjainkban is lehet izgalmas, és a múltba nyúl vissza az Ulterior Motive is. Utóbbi páros lemeze igencsak megosztja a nemzetközi drum and bass rajongóit, hiszen a M.I.R. című trekket nagyon sokan a Konflict-hangzás másolásának tartják, míg a Given Contactot Teebee utánozásaként tartják számon. Az ítélkezést rátok bízzuk, íme a két trekk:

  • A tehetséges újonc producerek felkarolására és megjelentetésére jött létre a Playaz alkiadója, mely a New Playaz nevet kapta. A címke első megjelenése a Chromatic Think Fast EP-je, mely holnaptól lesz kapható. A label már megszellőztette a második rilízt is, mely Damage Report Time I Did EP-je lesz.

  • Tokyo Prose 2008-ban szerződött az egyedi, mély hangzásáról ismert Samurai Music kiadóhoz, melynek fő- és két alcímkéjén is felbukkant (közben pl. a Hospital-nél is jelent meg zenéje). Most érkezett el az idő az első szerzői album megjelenéséhez, az anyag pedig a Presence címet kapta. Az album – a promóleírásben foglaltak szerint – hűen mutatja a producer zenei fejlődését és mára már teljesen kialakult, kifinomult hangzását. A remek szóló trekkek mellett több kollab is helyet kap, így megfordul a korongon többek között, Lenzman, Synkro, Fox, DRS, LSB és Riya is. A sampler lemez – rajta a Waiting Onnal és Ventura című zenével – már kapható, a teljes megjelenés (mely három vinilen, cédén és digitálisan lesz elérhető) augusztus elején jön.

  • Desired Paths címmel július 27-én érkezik a Technimatic (korábban Technicolour & Komatic) páros első szerzői albuma. A lemezt természetesen a srácokat mostanában foglalkoztató Shogun Audio jegyzi. A sokak által várt album igazi energiabomba lesz, valószínűleg sok zenét fogunk róla hallani a nyári bulikon.

  • Hírcsokrunk végére maradjon a legnagyobb bejelentés: a hírek szerint újra összeáll a Reprazent, és Roni Size is albumot fog kiadni. Nos, aki ismeri a legendás producer elmúlt néhány évi munkásságát, az az utóbbi hírt maximum viccnek fogja fel, de az első bejelentés, azaz a Reprazent összeállása tartogathat kellemes meglepetéseket. Nem lehetne esetleg, hogy csak a bandáról szóló hír legyen igaz?

Share.

About Author

Leave A Reply