A mögöttünk hagyott hét statisztikája többek között egy Lenzman és egy Von D album, a Soul:r teljes katalógusának megvásárolhatósága és egy kiváló Dom & Roland VIP-verzió. Lássunk néhány fontos hírt az elmúlt hét napból!

lenzman_ipc

  • A párizsi Von D kifejezetten kellemes albummal nyitotta a nyarat. A Positive Energy – címéhez hűen – igazi feltöltődést jelent a 140 BPM-es és annál lassabb zenék kedvelőinek. A francia Lutetia Dubz kiadó (melyen már DJ Madd-nek is volt megjelenése) második albuma ez, mely Von D munkásságának esszenciája. Emberünk nem hajtott fel a dubstep gyorsan változó hangzásának autópályájára, hanem következetesen a megszokott soundját adja, és lám, bizonyítja, hogy hiába a korszellem, a saját hangzás igenis versenyképes. Helyet kapott az LP-n a jazz, a funk és a hip-hop is, a vokalisták pedig kiválóan illeszkednek a zenékre. Természetesen “klasszikusokat” is köszönthetünk a korongon, hiszen a Riya közreműködésével készült Picture in Your Mind a nyári dubstep bulik nagy kedvence lehet, a Show Me VIP-verziója pedig egy már korábban befutott track felturbózott változata. Karosszékben ülve és vájtfülű-házibuli háttérzenéjeként is kiváló album a Positive Energy, mely hétfő óta elérhető.

  • Végre kapható a várva várt Lenzman album, a Looking At The Stars. A Metalheadz gondozta LP természetesen a likvid/roller vonal kedvelőinek lesz csemege, de jó szívvel ajánlható mindenkinek, aki napjaink profi drum & bass zenéjére kíváncsi. Számos nagy nevű vokalista működik közre az albumon: hallhatjuk DRS-t, Steót, Martyna Bakert, a Mutt mellett feltűnt Kevin Kinget és Dan Stezót is. A kiadó honlapja szerint a Looking At The Stars az emberi lelket állítja középpontba, legyen szó önelemzésről, önbizalomról vagy kétségekről. Olyan album tehát a mai “fast food” zenei világban, melyben mindenki megtalálhatja saját magát. A kevésbé filozofikus hallgatóság sem fog csalódni, sokszínű albumról van ugyanis szó, melyen hallhatunk komótosan gördülő, dallamos produkciót, mélyen doromboló, morcos (mégis lélekkel teli) darabokat, és non-dnb trekkeket is. Az év egyik legprofibb albuma, ezt nyugodtan kijelenthetjük.

  • Kapható a Soul:r második FourFit EP-je. A dupla rilízen nem a legismertebb, de nagyon profi producerek kaptak helyet. LSB egy kifejezetten zenei (vokósokkal, zongorával, fuvolával lelket melengető) darabbal nyit. FD morcosabbra veszi a figurát, az Ice 690 ugyanis egy monoton roller, a táncoslábúaknak nagy örömet okozhat. Anile az LSB által kezdett vonalon szintén dallamosra veszi a figurát, hogy aztán az EP zárásaként Kid Drama adjon betekintést a dnb sebességében lévő kreativitásra. A What Used To Be tempója ugyan 170 BPM körül van, mégsem érdemes benyomni a drum & bass skatulyájába, hiszen sokkal több benne az ambient annál, hogy elkezdjük kategorizálni.

  • Ha már a Soul:r-ról beszélünk, ne felejtsük el a héten elérhetővé tett teljes back catalogue-ot! A kiadó ugyanis letölthetővé (és részben vinilen is megvásárolhatóvá) tette az összes megjelenését, beleértve a szóló- és válogatásalbumokat, single rilízeket, EP-ket… Ha csak pár eurót akarsz költeni a napokban, itt nézz körül!
  • Dom & Roland tavaly megjelent Unofficial Jah és Outta Endz című trekkjei igen nagy sikerűek voltak, nem véletlen, hogy az angol producer összerakott belőlük egy-egy még húzósabb VIP verziót, amelyek már az első, Metalheadz podcastes megjelenésekor nagy port kavartak – jó értelemben. Most a kiadótól egy nagyon frankó, nagyon limitált csomagban kapható a lemez, a kiadvány logóját viselő pólóval és poszterrel.

Share.

About Author

Leave A Reply