Hallgatni- és néznivalók özönével érkezik második heti hírösszefoglalónk. A VICE segítségével tavalyi albumokat idézünk fel, számot adunk Zero Method 2014-es trekkjeiről, Mixmag Lab szetteket ajánlunk figyelmetekbe, de beszámolunk hosszabb-rövidebb megjelenésekről is a Hospital, a Metalheadz és az Architecture műhelyéből.

zm1

  • Az Architecture kezd ismét egyre intenzívebben jelen lenni a drum & bass szcénában, menetelésük következő állomása azonban egy visszatekintő az új megjelenések helyett. A kiadó 19. (!) születésnapja alkalmából ugyanis újra megjelenik DJ Ink és J Dub, avagy az Architex albuma, a ’97-es Incision. Finom jungle és néhány szolid középtempós darab szól rajta, az öregsulis arcoknak erősen ajánlott. Nem elfeledni: az Architecture-ön hamarosan magyar megjelenés, erről bővebbet biztosan megtudhattok hamarosan Ink Facebook oldalán (és természetesen nálunk).

  • Ez már szinte hihetetlen, a swag és a coolság elsőszámú online magazinja, a VICE zenei aloldala is a drum&bass-ről ír, nem is akármit! Évösszegző listájukban öt méltatlanul elhanyagolt LP-t mutatnak be, ráadásul elég korrekt módon, hiszen Fanu, A Sides, Rawtekk, Mixmaster Doc és Stranjah korongjai tényleg nem kaptak elegendő figyelmet. Az ötösfogat mellett további öt album is feltűnik a “futottak még” kategóriából, kattints ide és nézd meg , hogy kikről esik szó.

drumandbass_vice 629

  • Mikal, DLR és Ant TC1 nem véletlenül kapott helyet nemrég a Metalheadz RinseFM-en jelentkező rádióműsorában. Sokan még nem is nagyon tértek magukhoz az ünnepek óta, de a kiadó már bejelentette a következő, februárban megjelenő tizenkettesét, melyet éppen a korábban említett nevek prezentálnak Villemmel és Makóval kiegészülve. A régisulis darabokat idéző két zenébe ugyan még nem hallgathattunk bele a kiadó Soundcloud oldalán, de a szemfülesebbek már megtalálhatták a mintákat a nagyobb lemezboltok előrendelhető lemezei mellett. A Február közepén megjelenő kiadvány külön érdekessége még, hogy a borítóját SP:MC tervezte.

  • Lee Foss, MK, DJ EZ és a The Martinez Brothers… Mi a közös bennük? Azon túl, hogy rendszerint jobbnál jobb zenékkel szórakoztatják a nagyérdeműt, mindannyian részt vettek a tavalyi évben a Mixmag Youtube csatornáján élőben közvetített, “stúdiós” bulikban, ráadásul a Mixmag saját listája szerint a tavalyi év 10 legjobb, legemlékezetesebb műsorainak egyikében játszottak. A link alatt a teljes lista megtalálható. Akik szeretik 110-130 bpm-en élvezni az életet, de lemaradtak valamelyikről, azoknak kötelező a pótlás. Mindenki másnak erősen ajánlott!

felixlab

  • Január második hetében járunk és csak kapkodja az ember a fejét a megjelenések tengerében. A fennállásának 18. (!) évét ünneplő Hospital Records január végén egy válogatásalbummal jelentkezik. A kiadó lassan csepegteti a zenék előzeteseit, de azt már tudni, hogy az új generáció likvid harcosai – LSB, Etherwood, Tokyo Prose – mellett jó néhány régi motorost is újra köszönthetünk a kórházban: ilyen például High Contrast, a London Elektricity vagy éppen Nu:Tone.  • A Soul Intent által igazgatott kiadó, a Lossless Music idén immáron már a kettes sorszámú kiadványával jelentkezik. A tavalyi, induló tizenkettessel szemben a most februárban megjelenő EP-n négy, igencsak nyers hangzású trekket hallhatunk majd és Soul Intent saját zenéi mellett egy Chromatic-kal közös kollab is helyet kapott.

  • Sokan kitörő örömmel fogadták a hírt, mely szerint január 27-én érkezik a boltokba egy újabb Bad Company release. Persze nem arról van szó, hogy újra összeállt a társaság (egyébként erről is röppentek már fel hírek korábban), hanem arról, hogy három nagyszerű zene digitálisan újrakevert változata landol a boltok polcain. A limitált, 180 grammos bakelitverzió a The Nine / Dogfight / The Bridge című zenéket tartalmazza majd, és természetesen a digitális zeneboltokban is elérhetőek lesznek az átdolgozott verziók.

  • Hazánk fiatal büszkesége, Zero Method egy majdnem tízperces showcase minimixet  készített pár napja, hogy bemutassa, mire is kell tőle számítani 2014-ben. Vastag, néhol némiképp visszafogott, mégis szörnyszülöttként morgó trekkekkel szembesül a hallgató, másutt pedig már látja magát egy-egy neurofunk buli táncterén, ikszelgetés vagy heves csápolás közepette. Erős éve lesz Miklósunknak, melyről ti is meggyőződhettek a rövidke mix alapján.

Share.

About Author

Leave A Reply