Újabb magyar formáció a deep/minimal/”okos” vonalon! Ezzel a remek felütéssel indul az idei év megjelenéseinek bemutatása, az egri Apostroph duónak köszönhetően. Sokat elmond a két fiatalemberről, hogy többek között Loxy és Gremlinz is pörgeti zenéiket. A holland Fre4knc és Mindmapper által vezetett Break-Fast Audio karolta fel a fiúkat és adott helyet első megjelenésüknek. A label egyébként több ígéretes tehetség zenéjét is kiadta már (pl. a Bredrenét, a MTWN-ét, vagy a magyar Giocatorét), de June Miller zene is van a címke repertoárjában. Meggyőző társasághoz csatlakoztak tehát fiaink, lássuk, kik is ők, és milyen a debütálásuk!

apostroph

A Szilák Tamás és Takács Dávid alkotta Apostroph a kétezres évek első harmadától-közepétől érdeklődik a drum & bass iránt. A srácok kezdetben külön mélyültek el a stílusban, majd megismerkedésük után együtt zenéltek a hevesi megyeszékhely bulijain. Az Insta:mental-ASC-Autonomic vonalon keresztül mélyültek el a stúdiózásban, aztán egy bő száz kilométeres költözést követően, már Budapesten kezdtek közös munkába. Zenéiket nem nagyon mutogatták, sokakkal szemben nem árasztották el velük a különféle fórumok produceri topikjait, a munka csendben, de egyre határozottabb elképzelésekkel zajlott. Először Reza kapott a trekkekből a CX podcastokba, aztán megismerkedtek a Bredren trióval, később jött a belga MTWN páros, Fre4knc pedig rajtuk keresztül csapott le a címben is feltüntetett két trekkre, amely a németalföldi kiadó harmincadik megjelenését alkotja. Gremlinz ezeket hallva kereste meg a fiúkat, ma pedig már büszkén újságolják, hogy a kanadai producerrel közösen munkálkodnak. A srácokra egyébként a kifejezetten mély, minimalista, okos vonal a jellemző, mely kiválóan elegyíti a visszafogott halfstep ütemeket és a kopogós, monoton témákat. Erről a legújabb, kiváló dubokkal teletűzdelt Break-Fast Audio Podcastjuk tanúskodik.

Az első Apostroph megjelenés igazi hiánypótló a hazai drum & bass-ben. Én magam nagyon örülök neki, amikor egy fiatal, újonc producer nem köt kompromisszumot a szélesebb rétegek igényeivel és saját útját járva, az egyéni – nem éppen populáris – hangzását kitartóan követve igyekszik belépni a stílus világába. Két kopogó-dobogó, monoton, mégsem unalmas, mély darabbal állunk szemben, mely kiválóan illeszkedik a manapság egyre nagyobb teret hódító hangzásba. Ha a srácok tervei valóra válnak, idén még nagyobb dobással is előrukkolnak. Mi mindenesetre szurkolunk nekik és üdvözöljük őket a nemzetközi dnb színtéren!

Share.

About Author

Leave A Reply