Leszámítva a fesztiválokat és egy-két brigádot, leszögezhetjük, hogy az elmúlt években a drum and bass bulik zömmel Budapesten zajlottak. Ám ez nem volt mindig így: a vidéki klubélet virágzó és élénk volt, elegendő csak a múltbéli Egert, Sopront vagy Kecskemétet említeni. Szerencsére úgy tűnik, hogy több szervező is egyszerre kapott ihletet és lendületet — ideje vigyázó szemünket Pesten kívülre vetni! A sorozat első részében a cívisváros legújabb kezdeményezését mutatjuk be.

“A debreceni Say Hello klub pubrésze tavaly márciusban nyitott, bulikat pedig szeptember óta szervezünk”, mondja Molnár Ági, a hely programszervezője. “Bár sok minden körvonalazódott már, de továbbra is szondázzuk a közönséget. Szeretnénk minél többféle stílust fölvonultatni, meglátjuk, mire van igény. A drum and bass is így került a látómezőnkbe, örültünk a remek fogadtatásnak, és lelkesen dolgozunk tovább ezen a vonalon. A sorozat címe azt hiszem, önmagáért beszél: “We need drum and bass!” Célunk nemcsak az, hogy minőséget adjunk a hozzánk látogatóknak, hanem az is, hogy a műfaj sokszínűségét bemutassuk. Jelenleg három állandó DJ-nk van ebben a sorozatban, a két vendég meglepetés.”

A dnb mellett volt már goa, techno, trap, dubstep, progresszív house és minimal est is, illetve egy olyan különleges “csajos est” is bemutatkozott, ahová 1 óráig nem léphettek be a férfiak. Az összejövetelek hosszúságával sem szűkmarkú a csapat: míg a goa- 12, a dnb- 15, addig a technobuli 48 órás. Ez a puszta tény is csábító, ám ehhez még pluszban jön a nem mindennapi dizájn és a pult kedvező árképzése is.

A legközelebbi szeánsz április 12-én, pénteken lesz. Ez alkalomból a föllépők megmutatják néhány olyan kedvencüket, amely biztosan náluk lesz.

Ixion

Amoss & Fre4knc ft. Mc Swift – Warning


“A két producer a deep/techy vonal vezető képviselői, ezek után nem volt kérdés, hogy a közös munkájuk csakis minőségi lehet. A letisztult, pattogós ütemeket és kiállásoka morcos húzásokkal tűzdelik, amitől igazi energiát kap a szám. Ezt tovább fűszerezi MC Swift a számomra nagyon kedvelt hangú és laza stílusú MC Swift. Kifejezetten szeretem játszani, mert tánctérre való és DJ-barát cucc. Vigyázat, nagyot robban! ;)

Data 3 – Losing Myself


A Data 3 srácokat bő 1 éve fedeztem föl, és azóta követem a munkásságukat. Főképp a számomra is nagy kedvenc FlexOut Audión jönnek ki a zenéik.
Egy promomixben találtam rá erre a gyöngyszemre, és amint meghallottam, egyből beleszerettem! Ahogyan a címe mondja, hát el is szálltam tőle. :) Az energikus, mégis hömpölygős dobképleteket a dallamos vokál és aláfestés csillapítja; számomra ettől lesz annyira szép.”

Lada

dBridge – China Blue


Ez bizony szerelem volt első hallásra. Minden benne van, amit szeretek a drum and bass-ben: vokálfoszlány, masszív basszus, játékosság. A zene 2004-ben jelent meg, én 2009 környékén jutottam hozzá a 12″-eshez — az első vásárlásaim egyike volt.

Break – Restored


Break már rengeteg ultrajó zenét rakott össze, ez kétségtelen. A Restored hozza azt a Break-féle feszességet, amit megszokhattunk tőle, azonban mindezt egy jó nagy adag funkkal. 2017-es megjelenésről beszélünk, tehát már csak korából fakadóan sem lehet az oldskool-sorba tenni, mégis van egy öregsulis hangulata a történetnek. Mikor először hallottam, egyből előrendeltem, kétségem nem volt. A kiadványon egyébként szerepel egy Calibre remix is, érdemes meghallgatni.”

R.O.N

Alix Perez & Skeptical – Elephant Dreams


“Ez a zene számomra a deep drum and bass himnusza. Pörgős dobok, játékos cinek, hömpölygő basszusok és egy túlvilági vokálfoszlány, amitől megkattanok, amikor megszólal. Egyszerűen tökéletes.

Alix Perez kiadójának (1985 Music) ez volt az első megjelenése. Ahogy megérkezett a Deep lemezboltba, már rohantam is érte, és azóta is minden buliban pörgetem. Tuti felcsendül most is. Külön öröm, hogy a szerző urakkal sikerült aláírattatnom a lemezt.”

Digital – Gateman (Keaton Remix)


Ez a zene pedig az első dnb-kazettámon (!!!) volt rajta. Annyira nagy hatással volt rám, hogy a mai napig is őrült tombolásba kezdek, ha meghallom.

Igazi alvilági trekk. Az elején az a sejtelmes vokál mintha a pokol kapuját védené, ám ugyanakkor be akarna csábítani. A kiállás után be is lépünk a teljes sötétségbe, széttorzított dobok, öblös basszusok kíséretében éljük át a gonoszság bugyrait. Igazi tánctérrobbantó darab.”

Tshabee

Aloka – Typo


“Bass-, tribal-, jungle-érzések keveredése egy kis fülledtséggel, szóval nálam könnyen a céltábla közepébe talál, akkor is, ha ugrálok vele.

Artificial Intelligence – Uprising


Mivel életem első dnb szettjét is hozom az este folyamán, szeretném hallatni a kedvenc dnb-zeném, ami mindig emlékeztet arra, hogy miért szerettem meg a műfajt anno.”

Longman

… hamarosan!

A 18-as korhatáros összejövetel tehát a Say Hello bárban lesz, 2019. április 12-én. A beugró kereken egy ezres, a prolongált móka pedig garantált!

Share.

About Author

Leave A Reply