A Hospital Records már azzal meglepte a drum and bass rajongókat, hogy leigazolta a Serum, Voltage és Bladerunner alkotta kollaborációt, azonban az április 26-án megjelenő Kings Of The Rollers albummal még nagyobbat lépnek.

A merész csapat tagjai külön is kivívták egyedi stílusukkal olyanok elismerését, mint Andy C, Hype vagy Friction, együtt viszont már most a legnagyobb nevek között említik őket a szcénában. Első közös produkciójuk a tavalyi év elején robbant be a Sick Music válogatáson. Burnt Ends című számuk hamar padlóra küldte a hallgatóságot és a Beatport D&B eladási lista élére került, emellett a BBC1 rezidens Metrik és Rene LaVice, valamint Doc Scott, Friction és London Elektricity sem mellőzte a szettjeiből – és most ugyanígy tesznek az új dalokkal.

A Kings Of The Rollers egy 17 zenét számláló, azonos című albummal debütál április 26-án, egy kis ízelítőt azonban már csepegtettek a srácok. A beharangozók szerint rendkívül muzikális bevezetőkre, jungle-re, jump-up-ra és egy kis énekre lehet számítani. Mindezzel máris elhatárolják magukat a Burnt Ends ködkürtös hangzásától, amellyel sokan már előre leírták a Kings Of The Rollers stílusát. Amellett, hogy elmondásuk szerint egyetlen sample-t sem használtak a számokhoz, a The Sky is Falling zongorajátéka az igencsak tehetséges Lydia Plainhez tartozik, de az albumon szerepel Inja is, aki zenei munkássága mellett a The Huffington Post és a The Guardian lapjain a női jogok mellett is felszólalt. Közreműködik még Bassman, akinek a neve már önmagában is nagyot húzna a lemezen, és ugye nem szabad elsiklani Chimpo és Redders neve mellett sem.

A hamarosan megjelenő albumról a You got me – hasonlóan a Burnt Ends-hez – már márciusban az élre került erős basszusaival, melyek minden hangfalat komoly munkára kényszerítenek. A Mammoth lesz az egyetlen melankolikusabbra sikerült dal az albumon, a Shella-ban Chimpo szállítja majd a dzsungeles hangulatot, a Round Here Redders szavaitól lesz lírikus, a Tisno pedig a trió legelső Hospitality on The Beach élményeiből meríti különleges hangulatát.

A trió egyik tagja, Bladerunner már most elégedetten tekint a közös projektre: „Azt gondolom, hogy sikerült találnunk egy olyan munkamódszert és megközelítést, ami mindannyiunk számára működőképes és kihozta belőlünk a legjobbat, mialatt ezen az albumon dolgoztunk”. Serum pedig összefoglalta az album lényegét: „Azt is szerettük volna, hogy kicsit muzikálisabb legyen az album, változatos is, ne csak üssön”.

A srácok úgy tűnik, elérték a céljukat és erre a legjobb bizonyíték, amellett, hogy szinte mindenki róluk beszél, az Anglia-szerte teltházas Kings Of The Rollers bulik. Aki nem akar várni április 26-ig, annak érdemes belehallgatni a fenti ízelítőkbe az albumból. Szigorúan nagy hangerőn, a szomszédok örömére!

Teljes album stream:

Share.

About Author

Leave A Reply