Nemrég adtunk hírt róla, hogy hamarosan megszűnik a Renegade Hardware. A legendás kiadó sok minőségi megjelenést ígért a kapuzárás előtt, ezek közül már itt is az első. A Not Your Idol EP kiválóan idézi meg a label klasszikus hangzását, méltó keretet adva a Hardware-történetnek. A rilízen nagy visszatérőket is üdvözölhetünk, hiszen Battery alteregóval helyet kapott a Craggz & Parallel (Forces) is.

VA-Not-Your-Idol-EP

Már a duplalemezes megjelenés borítója is a kiadó korai kétezres évekbeli dizájnját idézi, szóval mondhatjuk, hogy minden szempontból klasszikusra igyekeztek formálni az EP-t.

Az EP-címadó zenéjéért BTK és Cold Fusion felel, és vissza is repít minket a Hardware 15 évvel ezelőtti, egyedi hangzásához. Tipikus “Hardware-szinti” ül a modern dobokon, remekül ötvözve a múltat és a jelent.
A Battery néven alkotó, 2004-ben a Fizzy Pigletsszel robbantó Craggz & Parallel és az Essence ezúttal a korábban tőlük megszokottnál sötétebb területre kalauzol minket. A hosszú intró atmoszférája mintha csak egy epikus Future Cut-zenéből lenne, a sound pedig egy az egyben a régi: a dobok, a szinti és a vokál is a múltba repít.
Loxy & Resound folytatja a nosztalgiázást a The Hourral, amely egy mélyebb, koszosabb világba merül, ahol a félelmetes vokál uralta sötétség az úr.
Túl sok vidámságot NC-17-től sem kell várni, hiszen a Jet Lagged egy basszus-bérgyilkos. Tonnányi mélyét Dillinja is megirigyelhetné, a szanaszét tört dobok és a gonosz dallam pedig az utolsó csepp erőt is kisajtolja a hallgatóból.

Remek anyag lett a Not Your Idol EP, reméljük a jövő évi finis előtt sok hasonló születik majd a Hardware műhelyében.

Share.

About Author

Leave A Reply