A már Londonban élő, de egyébként új-zélandi származású Chris Truman (vagyis Dose) évről-évre a legkiválóbb zenéket szállítja a drum and bass szerelmeseinek. A keményebb, kopogósabb ütemeiről ismert producer zenéi olyan kiadóknál jelentek meg eddig, mint a RAM, a Shogun Audio, a Renegade Hardware vagy éppen a Commercial Suicide. Utóbbi labelnél jön ki Dose első szerzői albuma, a Mind the Future. Azt gondolom, nem túlzás állítani, hogy Dose napjaink, illetve az utóbbi évek egyik legjelentősebb drum and bass producere. Megjelenései jellemzően helyet kapnak a legtöbb DJ repertoárjában, nem is véletlenül. Annak ellenére, hogy a legnagyobb, legelismertebb kiadókat már bejárták a munkái, első LP-je csak az idén júniusban jelenik meg. Ennek kapcsán sikerült pár kérdést feltennünk neki.

dose_629Mi inspirált leginkább, amikor az LP trekkjeit írtad? Van valamilyen különleges módszered, amikor új zenéket írsz?

Először is, köszönöm az interjút! És hmm… Őszintén szólva nincs semmilyen speciális formulám, inkább kísérletezgetek és követem a megérzéseim.

Az LP főleg a saját zenéidből áll, nem pedig kollabokból. Mi ennek az oka?

Eredetileg úgy terveztem, hogy tele lesz kollabokkal, de aztán máshogy alakult. Elég sokat mozgolódtam az utóbbi időben, és jobban szeretem a személyes kapcsolatot közös munka során.

2006-ban jött ki az első megjelenésed, ez pedig az első albumod lesz – közel 10 évvel később. Miért vártál eddig?

Nem voltak terveim ezzel kapcsolatban, csak így alakult. Szerintem most érte el az önbizalmam azt a pontot, hogy tényleg teljesen meg tudok bízni a saját hangzásomban. Azt hiszem, ez volt a legjobb időpont.

Ha jól tudom, korábban Londonba költöztél. Változtatott ez valamit azon, ahogy a zenéhez, vagy éppen a drum and bass-hez állsz?

Ez egy nagyszerű változás volt az életemben. A változások mindig hatnak a zenéhez való hozzáállásodra, na meg arra, hogy milyen ötleteid vannak. London remek hely, nagyon jó itt élni, és nagyon sok jó zene, buli, művész van elérhető közelségben.

Mit gondolsz a drum and bass jelenéről? Vannak kedvenceid (újoncok például)?

Nagyon szeretem a Mob Tactics-et, Prolixot, az Optiv & BTK duót, Mindscape-et, Dub Phizixet, a Fourwardot, de még sorolhatnám. Nagyon sokféle zenét kedvelek a drum and bass-en kívül is, rengeteg újoncot kellene felsorolnom!

Mit gondolsz, különbözik az európai és az új-zélandi producerszcéna?

Azt gondolom, nincs nagy különbség: jó fej emberek, akik kreatívak szeretnének lenni, és jó zenéket írni. Ez egy nagyszerű kultúra!

Vannak kapcsolataid a magyar producerekkel?

Naná! Mindscape, Jade és Chris.SU jut elsőre eszembe, de Zero Method zenéit szintén bírom.

Mit gondolsz a bulikról? Különböző helyeken különböznek a partizók is?

Azt gondolom, az emberek mindenütt másak, így mindig lábujjhegyen állva kell figyelned és tanulnod minden egyes szetted alatt. Egyébként nagyon jó tapasztalat azt figyelni, hogy egy-egy buliban éppen hogyan is reagál a tömeg.

Vannak olyan helyek, ahol szívesen lépsz fel, vagy lépnél fel a jövőben? Hol érezted eddig a legjobban magad?

Imádom Európát, Ausztráliát, Új-Zélandot és az Egyesült Királyságot is. Bármikor szívesen játszom ezeken a helyeken, de szívesen bejárnám a jövőben Európa eddig általam nem látott részeit, aztán remélhetőleg egyszer az Államokat is!

Tudsz valamit mondani az LP utáni megjelenéseidről?

Persze. Az LP után Cernnel jelenik meg egy közös zenénk a Multiverse EP-n, a Renegade Hardware-en. Ez egy kora júniusi megjelenés lesz. Ezután egy Teknikkel közös remixünk fog megjelenni Mindscape Critters című zenéjéből. Később inkább szóló trekkek  jönnek, néhány VIP, a többit majd az idő eldönti. Úgy érzem, ideje egy új fejezetet kezdenem, most, hogy az LP-vel készen vagyok.

Szeretnél még valamit elárulni nekünk?

Szeptembertől Európában turnézok, most éppen Új-Zélandon és Ausztráliában. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott a múltban, a céljaim elérésében. Remek buli volt, minden percét élveztem! Köszönettel tartozom a promotereknek, a DJ-knek, a producereknek, a rajongóimnak és persze azoknak az arcoknak, akik eljöttek a bulikra. És imádom ezt a zenét! Kövessetek a Facebookon az új hírekért és ingyenes letöltésekért!

iTunes / Beatport

 

Share.

About Author

Leave A Reply