Jövő hétfőn végre megérkezik az első 2015-ös C.I.A. kiadvány, ami ráadásul felidézi a label régebben megjelent EP-inek hangulatát, azaz zeneileg szerteágazó, de minden téren minőségi anyagot kapunk! A tavalyi év során főleg friss arcok fordultak elő zenéikkel a kiadón, például Ed:It, Quadrant, VoltageVillem, vagy Collette Warren. A jelenleg vizsgált EP – ami exkluzívan már kapható a bandcampen – viszont más, már csak azért is, mert egy sorozat kezdő része. A The Classified széria első EP-je a már jól ismert nevekre koncentrál, sőt, valóságos sztárparádéról van szó, hiszen a két főnök, avagy a Total Science mellett szerepet kap S.P.Y, Calibre, Riya, Mako és Chroma. Izmos a felhozatal, a négy track pedig nem okoz csalódást.

CIA_Classified_V1-2

Chroma remixével indítunk, ami elég nyilvánvaló, hogy a Classified EP négy trackje közül a tánctereket legjobban megmozgató darab. Ne számítsatok hatalmas dropra és süvítő felpörgésekre, ez a szám inkább tökéletes gördülékenységével és alattomosan lüktető basszusával harcolja ki helyét a főműsoridős szettekben. A Whoonga eredetijéhez képest egy fokkal még menetelősebb lett Chroma újragondolása, és talán erősebben is kacsintgat a techy vonal irányába. Calibre viszont mellőz minden keménykedést a folytatásban, helyette klasszikus hangzását villogtatja. Finoman épülő, misztikus szőnyegekkel és rövid zongorafutamokkal tűzdelt dal a Stoned. 100% melankóliát és mélységet kapunk, ami a február végi – március eleji hűvös és szürke napoknak tökéletes aláfestője.

Total Science és Riya laza liquid funk-ja pillanatok alatt átlöki a hallgatót a nyárba. A Walk The Same Lines bevezetőjében Riya kissé „swinges” ritmikájú éneke azonnal mosolyt csal az arcra, még akkor is, ha maga a szöveg nem egy kifejezetten vidám témát feszeget. Az EP leginkább slágergyanús felvétele – amit már a BBC is felkapott – ettől függetlenül remélhetőleg sokat fog pörögni a nyári szabadtéri bulikon, mert abszolút oda illik. Mako pedig a drum&bass egy újabb szegletébe kalauzol minket, az Eyes Bloodshot Red egyértelműen a szakiknak szól. A Metalheadz-nél mostanában gyakran előforduló producer itt is megmutatja magas szinten űzött dobképlet-szabdaló képességét, melyhez a nyers, csontig hatoló bassline-ok és effektek prímán passzolnak.
Várjuk a Classified sorozat második részét!

Share.

About Author

Leave A Reply