Ha a holland drum & bass-ről esik szó, szinte mindenkinek a Noisia vagy a Black Sun Empire jut eszébe, pedig  Németalföldön másoknak is terem babér. Az egyik ilyen kiadó a 2010 óta – négy évig partiszervezőként, 2014-től pedig kiadóként is – működő, rotterdami bázisú Blendits Audio, amely jubilál, hiszen a héten a tizedik megjelenéssel rukkolt elő. A menü oroszlánrészét a Bredren és a Chromatic adja.

BLAU010_629

Az IPC-n korábban még nem ejtettünk szót a kiadóról, nem árt tehát pár szóban bemutatni. Bő öt évvel ezelőtt Chris Harmonics & Samnesia fejéből pattant ki a Blendits klubsorozat, amely az évek során a szcéna színe-javát felvonultatta a Icicle-től Break-ig, Goldie-tól a Loadstarig, Skreamtől V.I.V.E.K-ig. Tavaly elindult a kiadó is, amely saját meghatározása szerint mély, muzikális trekkeket szállít, olyanokat amelyeknek éle van. Ebben a szellemben született az első kilenc rilíz, többek között olyan nevekkel fémjelezve, mint Dabs, Hydro, M-Zine & Skepticz, Joakuim, Mtwn és az egyre jobban beinduló Soligen & Type 2.

A jubiláns kiadvány vinilen kétzenés, de a digitális boltokban még két extra trekk is beszerezhető melléjük. Rendkívül sokszínű EP ez, amely a mély, morcos rollert, a drum & bass-re csak tempójában hasonlító kellemes-dallamos elektronikát és a szívmelengető likvidet egyaránt a hangfalakba csempészi.

A belga Bredren és az albioni Philth a Ghost Palace-ra állt össze. A maga módján igazi gyilokzene ez, félelmetes, horrorszerű hangmintákkal, kemény dropokkal, az egész zenén végighömpölygő basszussal. Bármelyik szettben főidős lehet. Ja, és van hozzá klip is, ha ide kattintasz, megnézheted. Egyet lapozva a Bredren a Janna Salhoume hangjával ékesített Passing Perioddal festi rózsaszínre, amit Philth oldalán befeketített. Kellemes, melankolikus darab, melyben ciripelő cinek és klikkelő perkák szárnyán repkedhet az odújába bújt hallgatóság.

Az angol Chromatic is két zenét szállít az EP-re. Az egyik az Inertia, amelynek nyugtalanító intrója végén leszáll a repülő, és jöhet a gonoszkodás, meg a sikoltozás a parketten. Határozott alapon csapkodnak a riffek, szóval elég sok tánc-potenciált rejteget a trekk. A Chromatic is kollabolt, hiszen a négyzenés rilízre kipattintott másik zenéjük, a Le Tricolore a leedsi J Daure közreműködésével született. Kellemes, dallamos likvid, erős basszussal, finom dobokkal, mintha csak Calibre stúdiójából jött volna. Tengerpart, bermudagatya, koktél.

Kiváló megjelenést tett le az asztalra a Blendits Audio, méltó egy tizedik kiadványhoz. A magunk részéről ígérhetjük, ezentúl több figyelmet szentelünk a kiadónak!

Share.

About Author

Leave A Reply