Április 20-án érkezik Xtrah kiadója, a Cyberfunk. A producer hangzását ismerők elégedetten csettinthetnek, és amint a londoni producer meséli, saját zenéből nem lesz hiány a címkén. A rilíz alátámasztja a várakozásokat: okos, határozott, izgalmas zenék szerepelnek rajta. A producerek sorában nemcsak a kiadótulaj, hanem Break és az újonc Simple Technique is helyet kapott, a hangmérnöki munka pedig legalább olyan profi, mint maguk a számok. Xtrah szinte azonnal válaszolt megkeresésünkre, így első kézből kaphattunk infókat a labelről és a közelgő Existence EP-ről.

XTRAH_629
Xtrah tehetségét jelzi, hogy 2011-es debütálása óta a legnagyobb kiadókon jelentek meg zenéi. Bár állítása szerint nem kategorizálható egy hangzásba sem, neve leginkább a tech-funk-rollerek világában cseng jól. A Cyberfunkon saját darabjai mellett barátok és feltörekvő producereket trekkjeit fogja kiadni, ami – ha a léc az első rilíz által emelt szinten marad – sok jót sejtet. Nagyon masszív anyag, amely mindenkinek ajánlott: ha szeretted a régi idők hangzását, akkor azért, ha tehetséges újoncokra vagy kíváncsi, azért, ha a tüdőrengető basszust kedveled, akkor azért.

Critical, SGN:LTD, Metalheadz, Subtitles, Symmetry… Szép listája azoknak a címkéknek, amelyeken van már megjelenésed. Ennek ellenére elindítottad saját kiadódat, a Cyberfunkot. Avass be minket ennek ötletébe!

Azért csináltam a kiadót, hogy legyen egy újabb felületem, ahol megjelenhetnek a zenéim. Nagyon örülök a tudatnak, hogy segítségével azt tehetem, amit szeretnék. Ez a teljes szabadság, amely nagyon fontos nemcsak nekem, hanem szerintem más művészeknek is. Szépsége, hogy még nem létezik olyan, hogy egyedi Cyberfunk-hangzás. Meg kell alkotnom, amely izgatottabbá tesz, mint bármi!

Miért Cyberfunk?

Kifejezi, amit szeretek a művészetben, a filmben és mostantól a zenében is. Mindig is imádtam mindent, aminek cyberpunk-érzete van, úgyhogy ezt a koncepciót akartam használni a kiadóm grafikus arculatához is. Másrészt nem igazán tekintem magam neurofunk producernek, habár szeretem a sound design-t, a nagy basszusokat és mindent, amely ezekhez kapcsolódik – és amely szerintem nem én vagyok. Nem látom magam minimal producernek sem, szóval szerintem a cyberfunk az a szó, amely hidat emel az előbbiek és közém. Amint először kimondtam, jól hangzott, már akkor tudtam, hogy ez lesz a név.

Örömmel látom, hogy vinilt fogsz kiadni. Mind ismerjük a régi sztorit: „A bakelit halott, az elkövetkező idő valami másé”… Mit gondolsz a fekete korong jövőjéről?

Lemezeket vásárolva nőttem fel. Nem tudnék úgy elindítani egy kiadót, hogy nem adok ki legalább egy bakelitet. Egyszerűen muszáj.

Melyik a kedvenced az első megjelenésről?

Mind imádom! Nem tudnék választani közülük.

Megtennéd, hogy bemutatod nekünk a trekkeket?

Operator: Kalapemelés azon zene stílusa előtt, amely belevitt a dnb-be.
We Exist: Tisztaság, funk, amelyet mostanság szeretek hallgatni.
Cold Steppin: Tánctérre való vibe, amely mindig nagyon jól működik. Üdv a Simple Technique-nek!
Forte: Ez egy különleges darab. Sosem hittem volna, hogy kiadót fogok alapítani, és Break-zenét jelentetek meg rajta, nemhogy közös zenéket írunk és azokat adom ki. Büszkeség!

Az Operator olyan, mint az Alien Girl modernizált verziója, nem?

Sokkal inkább egy kihívás: megpróbálni újraalkotni az egész zene hangzását, semmint csak „update-elni”. Ha így nézzük, semmi közös nincs bennük, de az eredeti hatása természetesen megvan : )

Mi a terved a Cyberfunkkal?

Egy új világrend : )

Share.

About Author

Leave A Reply