A UKF robbantotta a hírt: Roni Size és Krust újraéleszti a Full Cycle-t, és már az is kiderült, hogy a régi-új label első megjelenése a kiadófőnökök EP-je lesz Formulate címmel. A fiatalabbaknak talán nem sokat mond a név, de a Bristol soundot kedvelők egészen biztosan felkapják a fejüket a legendás kiadó feltámasztásának zajára.

fullcycle629

Noha Roni Size közelmúltbéli visszatérése felemásra sikerült (a nagyzenekarral felálló Reprazent kiváló, a frontember ellenben kifejezetten hitvány szólózenékkel keserítette el a rajongókat), adjunk egy esélyt a kiadónak. Persze, sokakban felmerülhet a kérdés, hogy nem a pénzért támad-e fel a címke (amely a jelek szerint azért elég jól termeli majd a gigeket), de ki tudja, lehet, hogy a két boss egy reggeli ébredése után döbbent rá, hogy bennük van még egy Hop Scotch. A label már csak a tekintélyes múltja miatt is megérdemli a pozitív hozzáállást, remélve, hogy sikerül megőrizni a klasszikus szellemet a jelenkorban is.

A teljesség igénye nélkül vegyünk át néhány zenét, amely igazán inspirálhatná a 2016-os Full Cycle-t.

Íme a Music Box a drum & bass embriókorából (a trekket amúgy a Sigma remixelte 2008-ban, és nem is lett rossz a végeredmény):

Ez a Clear Skyz 2000-ből, amely a mai napig rendesen megadja a táncterek alaphangját. Break 2012-ben modernizálta.

A Hop Scotch a kora-kétezres évek Bristol soundjának egyik zászlóshajója, egyben igazi parasztmetafora.

A banda alapembere Die, akinek rengeteg kiválósága közül ezt mindenképpen érdemes még kiemelni.

Úristen, a Snapshot nehogy kimaradjon!

A Kloakin Device nélkül tilos cikket írni a Full Cycle-ről.

2002-ben sok bulit szedett szét a Lyric On My Lip, valahogy úgy, ahogy Tali körül dőlnek össze a dolgok.

Szinte szó szerint bármeddig lehetne folytatni a kiválóságok felsorolását a Full Cycle terebélyes diszkográfiájából, és őszintén remélem, hogy tíz év múlva a mostani időszak remekműveiről is írhatok majd egy hosszú listát. Addig is, ha van kedvetek, Facebook-oldalunkon írjátok meg a ti kedvenceiteket!

Share.

About Author

Leave A Reply