A drum and bass budapesti éjszakai életének egyik feltörekvő tehetsége MVRK, aki remek szettjei után első saját megjelenésével is észrevéteti magát. Nem is akárhogyan, hiszen debütáló single-je a Dabs és Grotesque vezette Avantgarde-nál látott napvilágot a közelmúltban. Aki nem ismerné a címkét, annak segítek: a June Miller, L 33 vagy Eastcolors is nevét adta már hozzá. Lássuk, kivel is bővül ezúttal a talján label repertoárja!

Az MVRK név mögött egy mindössze húszéves fiatalember, Kövér Márk áll, aki a jelen sorok írója által olyannyira imádott Sopronban nevelkedett, és aki manapság az ELTE-n tanul kínai szakon. A d’n’b szerencsére nem kínai neki (bocs a rémgyenge szóviccért), hiszen egészen fiatalon, 14 éves korában kezdte el produceri szárnyait bontogatni. Változatos ízlése a drum and bass-ig vezette, ebben találta meg magát zenészként, DJ-zni pedig két éve kezdett el.

Ahogy meséli, egyelőre basic setuppal dolgozik, de a közeljövőben bővít majd. Sokat ingázik az egyetem miatt Budapest és az otthona között, a vonatutak pedig remek lehetőséget adnak a zenélésre. Hosszú ideje az Abletonra esküszik (csakúgy, mint S.P.Y – a szerk.), de újabban az FL Studióhoz is hozzányúl, ha sound design-munka adódik.

Sok mostani fiatallal ellentétben nem ragaszkodik a veretéshez, legalábbis hallgatóként semmiképpen. Kedvencei között említi a Critical és a Dispatch szinte összes kiadványát, DLR-t, Skepticalt, Rockwellt, Alix Perezt, Eneit, de a d’n’b-n kívülről is említ pár aktuális favoritot, ilyen például Amon Tobin, Trentemøller, a Tennyson és Burial.

Első saját kiadványa rögtön a jó nevű Avantgarde-nál kapott lehetőséget. A Time in Force több kiadó érdeklődését is felkeltette (volt közöttük komoly rajongótáborral rendelkező istálló is), végül – egyrészt Dabs személye, másrészt a közel álló hangzás miatt – az olasz címkét választotta. Azért nem rossz, ha valaki válogathat is a debütáló single-jének kiadójelöltjei között, nem igaz?

A Time in Force egy testesebb, bulisabb darab, az Ancient Ways meg egy visszafogottabb, mélyebb zene. Felmerül a kérdés, hogy marad-e a jövőben is ez a változatosság. Márk azt mondja, ha akarna se tudna folyamatosan ugyanolyan stílusú és hangulatú zenéket írni, szóval bizonyos kereteken belül nyugodtan számíthatunk tőle sokszínűségre. Ezt megerősíteni látszik az Optic4l Vibes-zal készülő, nemrég a Facebookon is megpörgetett finomság is, amelynek emberünk megjelenést ígér.

Ami pedig a jövőt illeti: a Dub Flyers-bulikból ismert MC-vel, Peinnel készül egy zene, ezt pénteken már tesztelné is a Balaton Soundon. Emellett több másikon is dolgozik, amelyekről egyelőre nem tudhatunk meg többet, de kíváncsian várjuk a folytatást.

Üdv a klubban, MVRK!

Share.

About Author

Leave A Reply