Bő húszéves karrierjének újabb mérföldkövéhez érkezik hamarosan Makoto: jön a hetedik, Tomodachi Sessions névre keresztelt albuma, melyben a közreműködők is fontos szerepet kapnak!

Makoto Shimizu, ismertebb nevén Makoto a japán drum and bass kultúra legfontosabb alakja, és tökéletes bizonyossága az elektronikus zene nemzetközi hatóerejének is. Tokióban született, nevelkedett, és hát valljuk be, ez a város nem az a hely, aminek említése hallatán a drum and bass jutna először eszünkbe. Makoto-t rengeteg különböző zenei hatás érte, az Utolsó Császár filmzenéje pedig a végső löketet is megadta számára a zenei tanulmányok és karrier felé. Mi pedig egyáltalán nem bánjuk a dolgot. De hogyan is lett Makoto ennyire fontos alakja a dnb szcénának? Már az egyetemi évei alatt megismerkedett az akkor még babacipőben ugráló stílussal és hamar el is kezdett a saját ízlésének megfelelő atmoszférikus, lélekkel teli zenéket írni. 1999-ben leigazolt az LTJ Bukem által vezérelt Good Looking kiadóhoz; több híres track, például a Conrad-dal közös Golden Girl, illetve a legendás Human Elements és Believe In My Soul albumok is itt láttak napvilágot. A Good Looking-korszak után olyan kiadók felé fordult, mint a Bingo, Innerground és C.I.A., megalapította saját címkéjét, a Human Elements-et, majd néhány évvel ezelőtt új otthonra talált a Hospital csapatában. Makoto több alkalommal is kollaborált olyanokkal, mint DJ Zinc, Marky, Deeizm vagy A-Sides, és így mondhatni meg is érkeztünk ennek a hírnek a lényeges részéhez, a Tomodachi Sessions kollaborációs gyűjteményhez.

Makoto 20 éves jelenléte akkor is nyomot hagyott volna a drum and bass hallgatók fülében, ha nem jött volna létre ez az album, így azonban a sok közreműködő által még ahhoz is eljuthatnak ezek a dallamok, akihez ezelőtt nem. A japán producer hatodik stúdióalbuma 15 számot vonultat fel, és kivétel nélkül mindegyik egy közös munka valaki olyannal, aki nem csak ebben a mai napig izgalmas stílusban veszi ki a szerepét, de Makoto karrierjében is.

Az egyik kitűnő darab az albumról az Oszakából származó fiatal producerrel, Mountain-nel közösen írt Shine on Through, ami egy felemelő nyári dal. Makoto egyedi zenei hangzása érezhető a zenén, a vokál pedig a tehetséges Karina Ramage-nek köszönhető, akit hallhattunk már két évvel ezelőtt is az I Don’t Wanna Wake Up című számban, a szintén nagyszerű Salvation albumon. A Bop-pal elkövetett The Encounter egy sötét égen száguldó űrhajút idéző szám, A Kosa egy dinamikus, lélekemelő track Keeno közreműködésével, aminek hallatán az embernek világmegváltó gondolatai támadnak, a Morning Sunrise pedig egy igazán egyedi csapat közös munkája. Makoto, G Force és Danny Wheeler mellett közreműködött a Basement Jaxx Red Alert című számát is éneklő hölgyemény, Blu James. Persze sok más név is szerepel az albumon, a már említett DJ Marky mellett Pola & Bryson, Urbandawn vagy Whiney, illetve a már szintén régóta alkotó Technimatic és S.P.Y stílusa is felbukkan a számok között. Az album szeptember 6-án érkezik, mindenképpen érdemes lesz meghallgatni!

Az album összes zenéjébe itt hallgathatsz bele.

Share.

About Author

Leave A Reply