A Dave Kennett és Jack Stevens által formált Spectrasoul az elmúlt hónapokat saját elmondásuk szerint ping-pongozással, barbecue partikkal és remixek készítésével töltötte. A lazulásra minden okuk megvolt, hiszen tavaly nyári albumukkal, a Delay No More-ral elég mélyrehatóan és sokoldalúan mutatták meg magukat, ami után nem árt kicsit pihenni és inspirációt, újabb ötleteket gyűjteni. Miközben néhány friss újragondolással néhány hónapja kiadták ismét a Delay No More-t, a páros többek közt egy Delilah szám, a Shades Of Grey remixével is kényeztette a rajongókat, ami eléggé szívbemarkoló lett. Hasonló vonalon maradva jelentkezik hosszú idők óta önálló maxival a Spectrasoul, egy igazi muzikális csemegéről van szó.

spectrasoul-play-the-fool Nem véletlenül került említésre az a bizonyos Delilah remix a srácok október 21-i megjelenése kapcsán, hiszen a Play The Fool nem kevés hasonlóságot mutat vele. A visszafogott zongoratéma, ami kérdezz-feleleket játszik a kövér basszusfutammal, itt is egy könnyedén gördülő dobloopra lett ráfektetve, és mindezt az elnyújtott szőnyegek mellett Jamie Jooste kissé karcos, mégis simogató hangja teszi egésszé. Jamie akusztikus videójában és populárisabb hangvételű trackjében két különböző arcát mutatja meg, a Play The Fool-ban viszont valahol félúton találkozik a két hangzás. Egyszerre hallható énekében a mély, érzelmes r&b és a könnyen fogyasztható pop, valószínűleg ezért is készült a track-ből radio edit, ami elég ritka drum&bass-ben. Remélhetőleg meglesz a várt eredmény, Spectrasoul-ék gyönyörűsége abszolút megérdemelné, hogy a rádiós játszási listákra, illetve a slágerlistákra felkerüljön.

A Play The Fool mellé egy jóval lendületesebb, de szerencsére abszolút nem lélektelen track társult. A Bugsy-val szállítja a duó a tőlük megszokott vibe-ot, ami nem nélkülözi a funky témákat és öblös basszusokat sem. Egy erős B-oldalas számról van szó, ami nem önmaga, hanem a Play The Fool miatt került a lemez „rosszabbik” felére. Tehát ok nincs a szégyenkezésre, dj-szettekben kiválóan fog tudni működni a Bugsy is.


Share.

About Author

Leave A Reply