Skittles négyszámos szólókiadvánnyal indítja az évet február 1-jén, amellyel az Estate Recordings is megtöri több mint egy éves hallgatását. Fókuszban a Bumba EP.

skittles-bumbaep

A manchesteri hip-hop színtéren nem kell sokáig keresgélni, hogy kellően nagyszájú, pergő nyelvű dumagépekre akadjunk, de talán a legjobbak legjobbjaira a 2013-ban alakult LEVELZ supergroup tagjai között bukkanhatunk. Közéjük tartozik Liam Kelly, vagyis Skittles is, akiről kifejezetten sokat hallhattunk mostanában, miután 2012-es Poor, With £100 Trainers című albumával berobbant a köztudatba. Szövegelt már többek között Dub Phizix és Icicle számain, valamint aktív szereplője volt a LEVELZ első klipjének, és a hamarosan megjelenő debütáló mixtape-nek is.

A Bumbán is hozza a tőle elvárt és megszokott színvonalat. A zenék dallamosak, dúdolhatók, és körüllengi őket a vidám, lendületes manchesteri hangulat, ami már a két évvel ezelőtti albumon is tetszett, és ahogy ott, itt is találhatunk bőven vendégművészeket.

Az első tételen (The Pre) Skittles nyaktörő rímeit egy feszes, de mégis nyugis, funky-s/basszusos téma tetején hallhatjuk, egy Rolla által előadott vendégverze kíséretében. Ezt követi a címadó track, melyben DRS is aktívan közreműködik. A furcsa ritmusú, minimalista alap Chimpo alkotása. A számnak különlegessége egyébként, hogy egy a kiadó főhadiszállásán felvett élőzenekaros jam session keretei között 2013-ban előadták, erről a SBTV YouTube-csatorna felvételt is készített.

A Marijuanát röviden egy agresszív ragga-himnuszként lehetne jellemezni, ami az albumon megismert In For Me-hez hasonlítható. A zárótrekk pedig, a Fox-szal közös If I Knew Then személyes kedvencem, és az EP kakukktojása is egyben, hiszen ez egy komolyabb, melankolikusabb szerzemény, kicsit olyan, mint a 2012-es közös munkájuk, a Shottin’.

Szerintem mindenképp hitelesebb, ha egy rapper saját magának írja a beateket, ha viszont ez Skittles karizmájával és manchesteri mentalitásával párosul, az eredmény magáért beszél. Kíváncsi vagyok, hogy ezt felül tudja-e múlni a hamarosan megjelenő LEVELZ-mixtape.


Share.

About Author

Leave A Reply