A Marcus Intalex vezette Soul:R új szériájának, a Four:Fit-nek az első felvonása március 10-én landolt a lemezboltokban. A kiadványon a kisérletezős alkotásairól híres Skeptical négy zenéje kapott helyet, melyek közül kettőn Collette Warren különleges vokális közreműködése hallható.

fourfit-skepticalAz első track, a Desire már többek között Marcus tavalyi Sun & Bass-beli szettjében is óriási sikert aratott, szerintem ez a legkiemelkedőbb munka a kiadványon. A minimalisztikus/jazzes, és nem mellesleg Collette hangjával tökéletes egységet alkotó bevezető után elkezdődik egy jellegzetesen skepticalos, száraz basszusmenet, amely négyütemenkénti durrantásra, és mélyen gomolygó folytonos hanghullámokra épül. Közben csak itt-ott hallani tétova perkákat és vokálfoszlányokat. Tökéletes tánctéri kopogtató. A Tundra egy lépegetős halfstep-nóta, amelyben a ritmikus, rövid basszusok elemi erővel lüktetnek. A szám talán Skeppy Another World című zenéjéhez hasonlítható, a dobok arra emlékeztetnek, bár ez jóval lendületesebb. A szintén Collette Warren közreműködésével készült Always Been Mine akár a Desire folytatásának is tekinthető. Hasonló felépítésű az elsőhöz, de itt sokkal kevesebb, szinte csak elejtett hangmintai szerepet kap a vokál. A cinekkel és effektekkel megpakolt monoton törtütem alatt fortyogó tompa bassline szintén membránzúzó erejű, de a zene sokkal sötétebb, vészjóslóbb hangulatú, mint bármelyik másik a korongon. Az utolsó tétel, a Turning Point hangulata is magával ragadó, az ambient padok jól illeszkednek a lüktető dobtémába, de ez már nagyjából három perc után feltűnően kiüresedik. Ami benne van, jó, de egy kicsit kevés.

Összességében kreatív anyagnak tartom, amelyről a Desire alapmű, a többi erősen ajánlott. Kiváncsian várjuk a Four:Fit sorozat folytatását, mert Skeptical ezen négy műve igen lendületes indítás a szériának.

Share.

About Author

Leave A Reply