A brazil drum and bass mindig is a világ figyelmének egyik fontos pontja volt. A “klasszikus” Marky-Patife-XRS hármas mellé szépen lassan nőnek fel az aktuális tehetségek. S.P.Y és BTK sikere már közismert, de szerencsére érkeznek a többiek is. Közülük most a minőség szinonimájaként számon tartott Horizons Music “házi producerét”, Nitrit mutatjuk be röviden.

nitri2A 2011-ben debütált fiatal zenész karrierje rögtön a kezdetek után gyorsan kezdett felívelni, hiszen néhány – kis címkénél napvilágot látott – release után lecsapott rá a Horizons. A label bizalmát mutatja, hogy 2013-ban hat megjelenést dobott a polcokra emberünktől, és az idei évet is két single-lel nyitotta. Azonban nemcsak ez a címke lát benne fantáziát, hiszen a ProgRAM és a Viper is adta már ki zenéjét. Hangzása jól egészíti ki a brazil dnb-palettát, hiszen Markyék funkosabb soundja és BTK tech-orientált világa mellett ő az okosabb, mélyebb zenéket részesíti előnyben, amelyek egyaránt működnek otthon és a táncparketten is. Ami pedig a DJ-szupportot illeti, nem kis nevek megbecsülését tudhatja magáénak. Trekkjeit pörgeti többek között Andy C, Friction, DJ Hype, dBridge, Break, DJ Die, Hazard és Random Movement is.

Az ország dnb-központjának számító sao paulói szcénában a kétezres évek legeleje óta ismert a neve, de a produceri munkát csak öt éve kezdte. Fő motivációjaként az ottani, ismert zenészek munkásságát említi, és kiemeli, hogy a kezdetekkor többjüktől – pl. Bungle-től – kapott kiváló tanácsokat, amelyekért nagyon hálás.
Azt mondja, az vezérli, hogy a zenéjével valamilyen módon megérintse a hallgatót. A tavaly megjelent, négyzenés Secrets EP-t tartja az első olyan munkájának, amelyben teljesen meg tudta valósítani minden ötletét, így az anyag tökéletesen tükrözi hangzását, a mély, futurisztikus elemekkel fűszerezett világot.

A tavalyi év másik emlékezetes megjelenése volt a Searching című trekk, mely egy Naibu és egy Break-féle remixszel is gazdagodott, így – a Musicával kiegészülve – rögtön két rilízt szentelt neki a Horizons. Nitri zenei ízlését mutatja, hogy a kiadófőnök kérdésére ő maga nevezte meg leendő remixerként a két producert.

Luciano nagyon komolyan veszi a stúdiózást. Munkakedvéről így nyilatkozik: “Mindig nagyon odafigyelek arra, amit éppen csinálok. Amikor leülök zenélni, akkor megiszom a kávémat, elszívom a cigimet és órákon meg órákon át el sem mozdulok a hangfalak és a monitor elől.”

A tavaly napvilágot látott, ProgRAM-féle Programmed EP-n a Concentrationnel képviselte magát. A megjelenés története olyan, amilyenről minden fiatal producer álmodozik: “Elküldtem a demót Andy C-nek. Néhány héttel később megkeresett Ray Rampage, a ProgRAM menedzsere, hogy kiadná. Hirtelen szóhoz sem jutottam!”

Emberünk a kihívásoktól sem ijed, meg, be is nevezett a Zero T-féle Walk Away remixversenyre (melyet nagy büszkeségünkre a magyar Gamma nyert).

Ami pedig a jövőt illeti: hétfőn érkezik az új single a Horizons Musicnál, rajta a Grimm közreműködésével készült Going To The Sun és Grimm & Level 2-vel összehozott Lies Calibre remixe, és nem ez az egyetlen dobás, amire számíthatunk tőle a következő hónapokban.

Share.

About Author

Leave A Reply