A tavaly kiváló albummal előrukkoló, svájci Demand rövid időn belül két EP-vel is megörvendezteti a nagyérdeműt. Az internacionális jelleg továbbra is áthatja a kiadót, hiszen ezúttal Ausztriából és Belgiumból érkeznek a megjelenések. Az első RoyGreen & Protone nevéhez fűződik, és szerencsénkre elég változatosra sikerült.

artworks-000079027417-y04cnq-t500x500A sógorok párosa elég termékeny az elmúlt időszakban, a Demand-re is rögtön négyzenés anyagot csináltak. A hétfőn megjelenő Speak The Truth EP – a párosra egyébként jellemző módon – elég sokszínű lett. A címadó trekk egy dub/halfstep hibrid, masszív basszussal. A Pleased egy “klasszikus”, a Calibre / Random Movement-féle vonalra hajazó férfivokálos likvid, szerintem kifejezetten jó trekk, az EP legerősebb darabja. A hangulatot továbbgördítve a Girl Talkkal folytatódik a rilíz. A mély basszusalapra helyezett pici dobok, a kellemes női énektöredékek és a zongora kifejezetten élvezetessé teszik a darabot. A szigorúbb hangzás kedvelői sem maradnak kielégítetlenül: a Folded egy egyszerű roller, amely a másik három zenéhez hasonlóan nagyon lenti basszussal operál, de amely túl sok érzelmet váltott ki belőlem. Egynek elmegy, az EP színvonalát semmiképpen sem csökkenti.

Egyre szebben fejlődik az osztrák páros, kíváncsian várom, mit tartogatnak a jövőre. Remélem, a tőlük megszokott sokszínűséget ezután is gyakran halljuk majd zenéikben, és akkor jó kis 2014 elé nézünk.

A Speak The Truth vinilen is kijön, másik oldalán a kiadó következő megjelenésének címadó zenéjével, azaz a Bredren & MC Swift-féle Controllal.

Share.

About Author

Leave A Reply