Akinek még mindig van kétsége afelől, hogy a drum & bass él és virul, annak érdemes körülnéznie a válogatásalbumok között, októberben és novemberben ugyanis számos ilyen lát/látott napvilágot.

Samurai Music presents: Way OF The Samurai 2 – Code Of Honour (NZCD003)

DJ Presha összeállított egy két cédés kompilációt a Way Of The Samurai sorozat folytatásaként. A Code Of Honour alcímet viselő anyag a sokszínűség definíciója lehetne, hiszen nagy nevektől a feltörekvő arcokig, a szigorú techy hangzástól a likvidig és a mostanság divatos visszafogott, okos zenékig mindenki és minden helyet kapott rajta. A kevésbé ismert nevek közül érdemes lehet kiemelni Mercy-t, aki az Amoss-féle vonal képviselőjeként halad jó úton, a rockwelli, kísérletezős utat a Subtension & Minor Rain duó építheti tovább, a Presha által pártfogolt Tokyo Prose pedig szépen lassan mindenki számára ismert lesz.

BCee presents: Remix The System (SPEARCD007)

Szinte pontosan egy évvel a Break The System című szerzői albumának megjelenése után került a polcokra BCee remixalbuma, melyen a tavalyi anyag számait értelmezik újra nagynevű és most felfutó ágban lévő producerek. A dupla korong első részén hazánkfia, Chris.SU is helyet kapott a Captured In Time remixszel, mely egyébként már régebb óta kapható vinilen is. A Remix The System-en Krisztiánon kívül találkozhatunk a manapság felkapott Octane & DLR duóval, a diszkós soundot szállító Matrixszal, két S.P.Y remixszel és – hogy a minőségi zenét készítő, de kevésbé ismert zenészeket se felejtsük el – egy Hybrid Minds verzióval is.

Hospital presents: Sick Music 3 (NHS222)

Harmadik részéhez érkezett a Hospital Sick Music című válogatássorozata, melyet ezúttal is két cédén vásárolhat meg a kiadó iránt érdeklődő zenekedvelő. Több régi motoros (pl. Jonny L, Raiden, Danny Byrd) mellett olyan friss arcokat is hallhatunk, mint Frederic Robinson, Ad Gannon, vagy Etherwood. Az albumot hallgatva kijelenthető, hogy a Hospital bizonyára végleg lezárta a sokak által kedvelt liquid/soulful érát. Ezen a válogatáson a diszkótól a mogorva neuróig sok mindent kapunk, ám az a hangzás, mellyel sokáig a labelt azonosítottuk, odalett. Ki-ki döntse el maga, hogy előnyére, vagy hátrányára változott a kiadó, a Sick Music 3 meghallgatása tökéletes lehetőséget biztosít erre.

Total Science presents: Tuned In 2 (CIAUKCD001)

Tizenegy évet várt a Total Science a Tuned In című album folytatására, mely november közepétől lesz kapható. A korongon a Detail, Duo & Dysphory hármastól eltekintve nem szerepel igazán ismeretlen arc, bár Proktah és Quadrant beválogatása elsőre furának tűnt. Több kollabbal jelentkezik S.P.Y és vokálban sincs hiány: az énekről Kevin King és Riya gondoskodik.

2012 erős év albumok terén, hiszen a fenti válogatások csak egy részét képezik a teljes kínálatnak, ráadásul több kiemelkedő szerzői album is született idén. Az év végi közönségszavazás nem lesz könnyű, de ez legyen a legnagyobb bajunk!

Share.

About Author

Leave A Reply