Chris.SU az elmúlt hónapokban már megszellőztette, ami a napokban hivatalossá vált: egy Mirával közös saját zenével és egy State of Mind kollabbal október 21-én elindul az új magyar kiadó, a FATE Recordings. A címke rajtjáról és a jövőbeni tervekről a tulajdonos nyilatkozott.

fate_330A 2001-es kezdetek óta Krisztián számos nagy nevű kiadónál jelenhetett meg. A DSCI4 gondozta az áttörést jelentő, 2002-es Astro-Sine című zenét, majd többek között olyan címkék következtek, mint a Commercial Suicide, a Subtitles, a Critical, az Inneractive, a Renegade Hardware vagy a Spearhead. Chris.SU – ahogyan a FATE Soundcloud oldalán egy kis nyelvi poénnal fogalmaz – most döntött úgy, hogy sorsát a saját kezébe veszi (az angol ‘fate’ szó jelentése sors, végzet – a szerk). 

A névválasztásról Krisztián így nyilatkozik: “Az életemben a dolgok eddig sokszor valahogy úgy alakultak, mintha előre meg lettek volna írva. Néha hosszabb, néha rövidebb úton, de mindig oda jutottam, ahol az előre elrendeltek szerint lennem kellett. Túl sok volt a véletlen is az életemben, kezdve például azzal, ahogy a feleségemmel összejöttem anno 2001-ben egy Klute bulin, folytatva azzal, hogy jó pár évvel később ott tartottuk a lagzinkat (a Royalban), ahol életemben legelőször voltam drum & bass buliban 1999-ben. Azt is szerettem volna, ha az emberek egyből tudják, hogy az én kiadómról van szó, tavaly ugyanis megjelent a F.A.T.E. EP, és emiatt még hozzá tud kapcsolni a dnb-t nem olyan régóta hallgató generáció is.”

A névválasztás tehát tükrözi Chris sorsszerű életét, a kiadó születésének oka és koncepciója azonban jóval konkrétabb: “Akartam egy olyan platformot, ahol én vagyok a felelős mindenért, én döntöm el, hogy mikor mi jön ki, és a saját magam ura lehetek. Jó pár kiadóval dolgoztam már pályafutásom során, és sok pozitív tapasztalat mellett sok negatív is ért. Most a részletekbe inkább nem mennék bele (de például volt jó néhány zeném, ami csak nagy késéssel jelent meg). Amúgy is inspirál, hogy minél jobb zenéket adjak ki, hiszen ez teljes mértékben saját produkció lesz. Elsősorban saját zenékre fogok koncentrálni, de ez nem jelenti azt, hogy ha valakinek a munkája nagyon megtetszik, azt ne adnám ki. A label filozófiája angolul annyi, hogy “fat beats with emotions”, tehát szeretem a jó kis dobokat és basszusokat, de nem maradhat ki az érzelem sem a zenékből.”

A kiadó digitális megjelenésekkel kezdi életét. A bakelitverziók mellőzése nem Krisztián érzelmi döntése, sokkal inkább piaci okai vannak: “Egyelőre csak digitális megjelenésekkel terveztem, mert sajnos a vinilből annyira kevés fogy mostanában, hogy egyszerűen nem éri meg foglalkozni vele (a masterelési, vágási, tárolási, nyomtatási, postázási költségek miatt). Nagyon nagy szívfájdalmam ez, hisz én is bakeliten tanultam meg mixelni, de sajnos üzletről lévén szó, a józan eszemre is hallgatnom kellett. “

A közkedvelt Higher után Chris ismét Mirával dolgozott, munkájuk eredménye, a Together In The Night a megjelenés képzeletbeli A oldalán kapott helyet. A jellegzetes, jó értelemben vett szentimentális-szerelmes hangzás ismét betalál, a hullámzó basszuson szinte lebeg a szívet melengető vokál. A romantikus hangulatot a State of Minddal írt The Burning ellensúlyozza – a trekk a táncterek bombája lehet a következő hónapokban.

Apropó, következő hónapok. Krisztián a kiadót és a stúdióban töltött órákat sem hanyagolja majd: “Podcast-sorozatot tervezek indítani, és a későbbiekben akár label night is szóba jöhet. Egyelőre Európa-szerte szervezek label-launch partikat (Ausztria, Finnország és Németország már tervben van október-novemberre). November közepén jön egy újabb remixem (idén már – ha jól számolom – az ötödik) a Black Sun Empire Fever c. számából, a Blackout Music kiadón egy remixalbumon. Ezen kívül még egy Commercial Suicide megjelenés lesz és Jade is felkért, hogy írjak egy zenét az Eatbrain-en hamarosan megjelenő válogatásalbumára. Na meg persze készítem majd a zenéket a FATE002-re és 003-ra is : )

Az Impulsecreator sok sikert kíván Chris.SU-nak, reméljük, számos kiemelkedő megjelenéssel tovább öregbíti a magyar drum & bass hírnevét a világban!

Share.

About Author

Leave A Reply